Basketbol

F.Bahçe'de hedef şampiyonluk

12 Kasım 2013 Salı 15:52 - Son Güncelleme 12 Kasım 2013 Salı 15:58

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyonluk istiyor.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin geçen sezonki finalisti Fenerbahçe, yeni sezonda şampiyonluğu hedefliyor.

Geçen sezon elde ettiği Avrupa ikinciliğiyle tarihe geçen sarı-lacivertli ekip, B Grubu'nda Macaristan'ın UE Sopron takımıyla yapacağı maçla başlayacağı 2013-2014 sezonu macerasında zirvede yer almak istiyor.

Yarınki maç öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, yeni sezondaki hedeflerini anlattı.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri geçen sezon iyi bir takım ruhu yakaladıklarını hatırlatan Akın, "Geçen sezon finale giderken takım ruhu içinde tam bir aile gibiydik. Bu sezon da inşallah o oyumu yakalayıp koymuş olduğumuz hedeflere ulaşacağız. Yarın kendi sahamızda kazanarak grup maçlarına başlamak istiyoruz. Bizim için her galibiyetin önemi aynı. 8'li finale gidene kadar yenilgi almamamız lazım" diye konuştu.

"Uyum sorununu aşarız"

2013-2014 sezonuna 21. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başlayan takımın, Kadınlar Basketbol Ligi'nde aldığı 2 yenilginin moral bozukluğu yarattığını ancak toparladıklarını kaydeden Akın, şunları söyledi:

"Sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başladık, iyi bir moral olmuştu. Ligde aldığımız iki yenilgi var. Bu yenilgiler moralimizi bozdu ancak toparlandık. Yapılan takviyelerle geçen yıla göre daha iyi bir kadromuz var. Takım uyumunu tam olarak yakalayamadık gibi görünüyor. Ancak bu sorunu aşacağımıza inanıyorum. Avrupa Ligi maçlarıyla beraber maçlarda daha iyi savunma yapıp, daha iyi mücadele ortaya koyarak kazanmak istiyoruz."

"Taraftarımıza ihtiyacımız var

Taraftar desteğinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirten Didem Akın, yarınki maçta sarı-lacivertlileri salona beklediklerini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın menajeri, "Taraftarımızı salona bekliyoruz. Taraftarımıza ihtiyacımız var. UE Sopron önünde güzel bir basketbol oynayarak kazanmak istiyoruz. Takımımızda herhangi bir eksiğimiz yok. Maç öncesi tam kadroyuz. Her maçın bir zorluğu vardır. Taraftar desteğiyle iyi bir oyun ortaya koyup, hiçbir anında mücadeleyi bırakmadan kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Tarsus "2" peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz