Basketbol

FIBA maç takvimini görüştü

04 Mart 2015 Çarşamba 12:47 - Son Güncelleme 04 Mart 2015 Çarşamba 12:51

FIBA maç takvimini bir kez daha masaya yatırdı.

FIBA Komisyonları ve FIBA Bölgesel Komiteleri'nin üst düzey yöneticileri, 2017 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak maç takvimini bir kez daha masaya yatırdı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, FIBA'nın İsviçre'nin Mies şehrindeki merkez binasında gerçekleşen toplantıda, FIBA Komisyonları ve FIBA Bölgesel Komiteleri'nin üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

Dünya basketbolunun yöneticileri, toplantıda 2017 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak takvimi bir kez daha masaya yatırdı ve dünya çapında 214 üye federasyonun potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkartacak uygulamaları ele aldı.

Toplantıda, aynı zamanda 3x3 formatının dünya basketbolu içinde daha fazla öne çıkartılması konusu da görüşüldü.

Elemeler iki yıl sürecek

Belirlenen maç takvime göre, dünya kupası ve kıtasal şampiyonaların elemeleri iki yıl süren bir zaman diliminde oynanacak. 2017 yılında kıtasal şampiyonaların oynanmasının ardından başlayacak ve 2 sene sürecek olan elemelerin ardından katılıma hak kazanan takımlar, 2019 Dünya Kupası'nda mücadele edecek. 2019-2021 yılları arasında ise bir kez daha kıta şampiyonaları elemeleri oynanacak.

Bu takvim sayesinde milli takımlar düzeyinde basketbolun tüm yıla yayılan bir etkinlik haline gelmesi ve taraftarlar ile medyanın daha fazla ilgisini çekmesi amaçlanıyor.

AA

Sıradaki Haber
"Rövanş son şans"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz