Basketbol

5 Türk takımına transfer yasağı!

18 Kasım 2014 Salı 16:28 - Son Güncelleme 18 Kasım 2014 Salı 16:32

Trabzonspor Medical Park ile Pınar Karşıyaka'ya transfer yasağı getirildi.

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Trabzonspor Medical Park ile Pınar Karşıyaka'ya transfer yasağı getirdi.

Trabzonspor Medical Park Kulübü Genel Menajeri Nihat Mala, yaptığı açıklamada, transfer yasağına ilişkin bilginin kulübe geldiğini belirterek, "Kulübün borcu büyük bir rakam değil. Kısa sürede halledip, tekrar transfer yapabilecek duruma gelebiliriz. Trabzonspor ihtiyacı olduğu zaman her transferi yapar" ifadelerini kullandı.

Pınar Karşıyaka yetkilileri ise eski oyuncuları Will Thomas'a yaklaşık 90 bin dolarlık borçları nedeniyle transfer yasağı aldıklarını ve borcun ödenmesi halinde bu durumun kalkacağını bildirdiler.

Bu arada, Antalya Büyükşehir Belediyespor, Samsun Basketbol, Samsun Canik Belediyesi'ne transfer yasağı getirildiği öğrenildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bilgisi dahilinde ligde şu anda basketbol takımları bulunmadığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediyespor Başkanı Recep Tokgöz, transfer yasağıyla ilgili kendilerine henüz bir tebligat yapılmadığını belirterek, "Ligde takımımız yok. Böyle bir yasağın getirilmesi de anlamsız'' dedi.

Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk de bazı yabancı oyunculara borçları olduklarını belirterek, "Kulübümüz fiilen açık ama takımımız yok. Geçmiş dönemlerden yabancı oyuncularımıza borcumuz vardı. Zaten bu borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. FIBA tarafından ceza gelmiş olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Samsun Canik Belediyesi Başkanı Ercan Bayrak ise kulübe borçları nedeniyle transfer yasağı getirilmiş olabileceğini fakat konuyla ilgili kendilerine ulaşın bir bilginin olmadığını kaydetti.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz