Basketbol

Afyon Belediyespor kupasına kavuştu

01 Haziran 2018 Cuma 17:51 - Son Güncelleme 01 Haziran 2018 Cuma 17:58

Türkiye Basketbol 1. Ligi (TBL) play-off finali dördüncü maçında deplasmanda Bahçeşehir Koleji'ni 74-70 yenerek seriyi 3-1 kazanan ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne yükselen Afyon Belediyespor, kupasını aldı.

Caferağa Spor Salonu'nda yapılan müsabakanın ardından kupa töreni düzenlendi. Ligde normal sezonu lider tamamlayan Türk Telekom'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım olan Afyon Belediyespor'a kupasını, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Özden Pelister verdi.

Afyonkarahisar temsilcisinde teknik heyet ve sporcular, kupayla büyük sevinç yaşarken, mutluluklarını taraftarlarıyla paylaştı. Afyon Belediyespor, Türkiye'nin en üst seviye basketbol liginde ilk kez mücadele edecek.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Afyon Belediyesor Başantrenörü Can Sevim, bu sezon play-off'ların çok zor geçtiğini aktararak, "Şampiyonluk çok zordu. Bunu başardık ve başarabileceğimize sezonun ilk gününden bu yana inanıyorduk. Çok mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımız sezon boyunca bize inanılmaz destek verdi. Onlar da bu şampiyonluğu çok hak etti." ifadelerini kullandı.

Afyon ekibinin formasını giyen 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu Cevher Özer ise serinin zor geçeceğini önceden bildiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bahçeşehir Koleji, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi için kurulmuş bir ekip. Bu seviyede yıllarca oynamış oyuncuları var. Biz elimizden geleni yapıp burada bir maç kazanmak istiyorduk. İlk maçta bunu başaramadık. Bunu bugünkü maçta yaptık ve kazandık. Takım arkadaşlarıma, yönetime, burada çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün yıl inanılmaz fedakarlık yaptılar. Hepsinin emeğine sağlık."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz