Basketbol

Ali Koç'tan Obradovic ve Jasikevicius açıklaması

02 Temmuz 2020 Perşembe 00:57 - Son Güncelleme 02 Temmuz 2020 Perşembe 00:59

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Zeljko Obradovic'in ayrılış süreci ve Sırp başantrenörün ardından erkek basketbol takımının başına geçecek isim hakkında açıklamalar yaptı.

Başantrenör Zeljko Obradovic'in ayrılışı ve Fenerbahçe Beko'nun geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Sarunas Jasikevicius, Avrupa'da gelecek vadeden hocalardan bir tanesi. O olur, başkası olur ama kim olursa olsun iyi bir isim olacak" dedi.

Habertürk televizyonunda "Türkiye'nin Nabzı" programına katılan Ali Koç, Obradovic'in ayrılış sürecini anlattı.

"Keşke futbolda da Obradovic gibi bir hocamız olsa"

Koç, "Obradovic, Fenerbahçe'ye gönül vermiş, Fenerbahçe için kalbi atan herkesin gönlünde taht kurmuş bir insan. Fenerbahçe'nin basketbol seviyesini çok yükseklere çıkardı. Kupalar getirdi. Final-Four'a abone olduk. Fenerbahçe'nin bir efsanesidir. Kimse de bunu tartışamaz. Ne şanslıyız ki Fenerbahçe olarak Obradovic gibi hocamız var. Keşke futbolda da öyle bir hocamız olsa. Çok iyi bir Fenerbahçeli" ifadelerini kullandı.

"Biz başından beri kalmasını istedik"

Ayrılık süreciyle ilgili ortaya atılan iddiları yalanlayan Koç, şunları dile getirdi:

"Bize saldırılan konulardan bir tanesi de bu. Yok efendim biz gitmesini istiyormuşuz, mobing yapmışız. Böyle bir karakteri, başarıyı bile bile göndermek hangi kulüp başkanının ve yönetimin işine gelir. Bir de seçim arifesinde. Bu kendi kendini sabote etmek gibi bir şey. Biz başından beri kalmasını istedik. Geçen sezon içinde Semih Bey basketbolla ilgileniyor. Basketbol sayın Obradovic'e anahtar teslim projedir. Sadece transfer döneminde devreye gireriz.

Pandemi öncesinde birkaç transfer yapmak istedik. Sıkıntılı dönemden geçiyorduk. Kendisi 'Şu an konuşmayalım, sezon sonu konuşalım' dedi. Bir maç sonrası beklenmedik mağlubiyet. Saçma sapan mağlubiyet. O da bunalmıştı, istifasını sunmuştu. Dedik ki, 'Vazgeçmemeyi sen bize öğrettin. Vazgeçemezsin. Velev ki kötü sezon geçirdin. Ne olacak, kredin var. Hocamız istediği müddetçe kulüpte kalabilir' demişim. Ondan sonra bize teşekkür etti. Biz bütün planlamamızı hocamızla devam etmek üzere yaptık. Sözleşme uzatma, istifayı kabul etmemiz, hep bu yönde hareket ettik. Sonra pandemi araya girdi. İlk uçakla İstanbul'a geldi. Üç dört görüşme yaptık"

Ali Koç, Obradovic'le yapılan görüşmelerde, maaş aşamasına hiçbir zaman gelemediklerine vurgu yaparak, "Beraber devam edeceğimizi, bu bütçelerle neler yapabileceğimizi istişare ettiler. Bir insan ailemle istişare ettim 1 sene dinleneceğim diyorsa kimse bir şey yapamaz. Üzüldük tabii. Sağlık olsun, her şey için teşekkür ediyoruz....Kararını iletti. Üzüntülerimi belirttim, saygı duyduğumu söyledim. Akşam 9 sularında 'Sabahı beklemeyelim' dedi, 'Açıklamam budur' dedi. Tercüme ettik. Sabah yayınlamayı düşündüğümüz üzücü açıklamayı gece 11'de açıkladık. Keşke bizde kalmış olsaydı, olmadı." diye konuştu.

"Yeni koç çok iyi bir isim olacak"

Erkek basketbol takımının geleceği ve yeni başantrenöre ilişkin soruya ise Ali Koç, "Bizim inancımız 20 milyon ile başarılı bir takım yaratabileceğimiz. İleriye dönük konuştuğumuz kişiler var. Enteresan isimler. Açıklama yapabiliriz. Sarunas Jasikevicius, Avrupa'da gelecek vadeden hocalardan bir tanesi. O olur, başkası olur ama kim olursa olsun çok iyi bir isim olacak. Bazı oyuncularımız kontratı bittiği için ayrıldı. Biz yine Final-Four hedefi olan bir takım olarak yapılanabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz