Basketbol

"Avrupa Ligi yönetimi sezonu tamamlamak istiyor"

07 Nisan 2020 Salı 22:03 - Son Güncelleme 08 Nisan 2020 Çarşamba 10:32

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, TRT SPOR'a konuştu. Sezonun akıbeti konusunda açıklamalar da yapan Ataman, "Avrupa Ligi sezonu tamamlamak istiyor ve onların fikrine katılıyoruz. Final-four oynayarak şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi ile ING Bank Basketbol Süper Ligi'nin lideriydi. Koronavirüs nedeniyle ligler durduruldu. Efes'in başantrenörü Ergin Ataman ise sezonun geri kalanı hakkında düşündüklerini TRT SPOR'a anlattı. 

Ataman, sözlerine evde geçen günlerini anlatarak başladı. Başarılı koç, "Tüm dünya gibi bizler de sıkıntılı günler geçiriyoruz. Ama sonuçta dünya geneline yayılmıi bir dalgın olduğunun bilinci içindeyiz. Bilim adamlarının tavsiyeleriyle günleri geçirmeye çalışıyoruz. Adrenaline alışmış bizim gibi insanlar için kolay değil evlerde oturmak. Evde normal bir şekilde günümüzü geçiriyoruz. Evde biraz eski maçları seyrederek, analizler yaparak, gelecek sezonu planlayarak geçirmeye çalışıyoruz." dedi. 

"Evde kalmak herkes için kolay değil. İleriye dönük planlar yaparak günlerimizi geçirmeliyiz. Geleceğe bakıp geleceği planlamalıyız."

"Final-four oynayıp orada kazanmak istiyoruz"

Sezonun akıbeti hakkında da görüşlerini paylaşan Ataman, "İki farklı açıdan bakmak gerekiyor. Evet, Avrupa Ligi'nde çok iyi gidiyorduk ve 28. hafta tamamlandığında liderdik. Avrupa Ligi'nde ilk kez sezonun bitimine bu kadar zaman varken play-off'a gitmeyi başardık. Tabii ki bizim için kayıp oldu ancak yönetim maçları hemen durdurdu. Biz koçlar olarak sürekli temas halindeyiz. Beliren bazı senaryolar var. Hastalık sıfırlanırsa, yaz aylarında da olsa, önümüzdeki sezonun başı da olsa oynatma yöneliminde yönetim. Ben de buna katılıyorum. Bu kadar emek verilmişken bir anda yok sayılması mümkün değil, planlamalar yapılıyor. Belki Temmuz'da, belki Ağustos'ta ama bu sezonun tamamlanması düşünülüyor. Belki biz şampiyon da ilan edilebiliriz ancak önemli olan final-four heyecanını yaşayıp orada kazanmak." açıklamasını yaptı. 

Türkiye Ligi ile ilgili ise Ataman;

"Türkiye Ligi'nde ise durum biraz farklı. Yine lider durumdayız. Türkiye'de salgının daha geç gelmesi, vaka sayısının artmasıyla ligin başlaması zor görünüyor. Ve yabancı oyuncular ülkelerine döndüler. Bazı kulüpler de oyuncularıyla yollarını ayırdılar. Bizim durumumuz farklı. Biz ligin oynanmasını ve şampiyon olmak istiyoruz. Türkiye'de hastalığın sonlanacağına inanıyoruz, biz her iki kulvarda da emeğimizin karşılığını sportif sonuçlarla almak istiyoruz." dedi. 

"Biz de gitmek isteyen oyuncularımıza izin verdik. Kimseyi burada tutmak istemeyiz. Ailelerinin yanına gitmeleri gayet doğal. Avrupa Ligi hakkında bir karar verilecek. Yeniden oynanırsa, 1 ay önceden haber verilecek. Biz bu dönemde oyuncularımıza fiziksel ve psikolojik açıdan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu hep beraber aşacağız. İnsanlık bu salgınla beraber bitmeyecek. Bilim adamlarımıza da inanıyoruz." 

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz