Basketbol

Banvit, deplasmanda galip

29 Aralık 2018 Cumartesi 20:10 - Son Güncelleme 29 Aralık 2018 Cumartesi 22:08

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Banvit, deplasmanda Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'u 75-67 mağlup etti. Maçın en skorer isimleri, 16'şar sayı ile Sakarya ekibinden Şafak Edge ve Banvit'ten Neal oldu.

Karşılaşmaya Morgan ve Neal'in sayılarıyla başlayan Banvit, 6. dakikada 12-6 öne geçti. Herndon, Edogi, Şafak Edge ve Etou ile basketler bulmasına rağmen farkı kapatamayan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, ilk periyodu 20-12 geride tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci çeyrekte ev sahibi takım, Wilbekin'in üç sayılık basketleri ve İzzet Türkyılmaz'ın sayılarıyla 16. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 28-31. Tolga Geçim, Morgan, Perez ve Neal ile rakibine cevap veren Banvit, soyunma odasına 41-33 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe Perez, Moore ve Neal'in basketleriyle başlayan konuk ekip, 23. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 37-51. Üstünlüğünü koruyan Banvit, son çeyreğe 8 sayı farkla (54-62) önde girdi.

Son periyotta farkı açan Banvit, 37. dakikada Morgan'ın bulduğu sayıyla farkı 15 sayıya kadar (59-74) çıkardı. Kalan dakikalarda da üstünlüğünü koruyan Balıkesir temsilcisi, parkeden 75-67 galip ayrıldı.

Maçın en skorer isimleri, 16'şar sayı ile Sakarya ekibinden Şafak Edge ve Banvit'ten Neal oldu.

Salon: Sakarya

Hakemler: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Halit Can Cihan

Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol: Etou 4, Wilbekin 13, Herndon 5, Edogi 6, Şafak Edge 16, Uğur Dokuyan 2, İzzet Türkyılmaz 6, Barlow 12, Bora Hun Paçun, Burak Eşlik 3

Banvit: Perez 11, Morgan 15, Neal 16, Shelton 14, Moore 4, Metehan Akyel 2, Şehmus Hazer 2, Rıdvan Öncel, Tolga Geçim 11, Ragıp Berke Atar

1. Periyot: 12-20

Devre: 33-41

3. Periyot: 54-62

MAÇIN ARDINDAN

Ozan Bulkaz: "Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" 

Banvit'e yenilen Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'un başantrenörü Ozan Bulkaz, çok önemli bir maçı kaybettiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulkaz, yenilgi için hiçbir bahanenin arkasına sığınmayacaklarını belirterek, "Antrenman yapıp, savaşıp, Sakarya'da basketbolu bu sene yaşatacağız ve elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bulkaz, maçın bazı periyotlarında takımının iyi oynadığını ancak yeni gelen oyuncuların bir günde adaptasyon sağlamasının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Hakan Demir: "Kaybetseydik kopacaktık"

Banvit Başantrenörü Hakan Demir ise maçın başından sonuna kadar iyi savunma yaptıklarını söyledi.

Ligdeki konumlarından bahseden Demir, "Banvit adına önemli bir maçtı, eğer bu maçı kaybetseydik alt sıralardaki takımlar arasında kopma olacaktı. Buna engel olduk, şimdi ligin aşağısı daha karışık hale geldi. Herkes birer galibiyet yaklaşmış oldu. Biz de kaybetseydik kopacaktık aşağıya doğru, buna da engel olduk." ifadelerini kullandı.

Banvit'in hak ettiği yerlerde olmadığını savunan Demir, sezona kötü bir başlangıç yaptıklarını ancak bu galibiyetle yeni bir çıkış yakalamak istediklerini dile getirdi.

Bundan sonraki maçlarda mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Demir, "Banvit'in olması gereken yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım, takım olarak da yapacağız. Bu potansiyelimizin olduğunu sahada görmüş olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz