Basketbol

Banvit, Kaf-Kaf'ı evine eli boş gönderdi

17 Kasım 2018 Cumartesi 20:38 - Son Güncelleme 17 Kasım 2018 Cumartesi 23:32

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında Banvit, sahasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 84-75 mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Tolga Geçim ve Morgan ile etkili olan Banvit, 4. dakikayı 6-5 üstün geçti. Skor üretmekte iki takımının da zorlandığı çeyreği Pınar Karşıyaka 13-12 önde tamamladı.

İkinci periyotun 12. dakikası 16-16 eşitlikle geçilirken, Henry ile hızlı hücumlarda sayılar bulan İzmir temsilcisi, 14. dakikayı 18-16 önde bitirdi. Rakibini yaptığı baskıyla top kayıplarına zorlayan yeşil-kırmızılı ekip, Walker, Marei ve Berk İbrahim Uğurlu ile sayılar bularak farkı 9 sayıya (21-30) kadar çıkardı. Son dakika içerisinde Moore ve Ragıp Berke Atar ikilisiyle Banvit skor üretse de soyunma odasına konuk ekibin 32-28 üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü periyoda iyi başlayan Bandırma temsilcisi, Morgan, Perez ve Oliver’in sayılarıyla 23. dakikada skoru lehine çevirdi: 36-34. Seyirci desteğiyle hem savunmada hem de hücumda etkili olan turuncu-beyazlılar, Moore ve Oliver'in üretken oyunuyla 27. dakikada farkı 6 sayıya (51-47) çıkardığı çeyrekte skor üstünlüğünü rakibine vermedi ve final periyoduna 54-49 önde girdi.

Son çeyrekte Şehmus Hazer, Morgan ve Moore ile etkili olan ev sahibi ekip, 33. dakikada farkı çift hanelere (61-51) yükseltti. Kalan dakikalarda iyi oyunu sürdürerek rakibine skorda geri gelme şansı tanımayan Banvit, maçtan 84-75 galip ayrıldı.

Banvit'te 21 sayı üreten Perez maçın en skorer ismi oldu. Pınar Karşıyaka'da ise Walker 20 sayıyla oynadı.

Salon: Banvit Kara Ali Acar

Hakemler: Erşan Kartal, Osman Sinan İşgüder, Can Mavisu

Banvit: Perez 21, İsmail Cem Ulusoy 8, Oliver 16, Ercan Osmani, Tolga Geçim 3, Morgan 14, Rıdvan Öncel 1, Metehan Akyel, Şehmus Hazer 3, Ragıp Berke Atar 5, Moore 13

Pınar Karşıyaka: Walker 20, Chatman 4, Berk İbrahim Uğurlu 8, Berke Aygündüz 3, Akif Egemen Güven 2, İlkan Karaman 6, Tayfun Erülkü 2, Henry 18, Marei 12

1. Periyot: 12-13

Devre: 28-32

3.Periyot: 54-49

MAÇIN ARDINDAN

Gürgen: "İnşallah galibiyetlerimize devam ederiz" 

Pınar Karşıyaka'yı 84-75 yenen Banvit'in başantrenörü Ahmet Gürgen, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Gürgen, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, galibiyetin oyuncularının öz güvenini yerine getirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Avrupa maçları ile hemen hemen 3 günde 1 parkeye çıktığımız için bu karşılaşma, oyuncularımızın öz güveninin yerine geleceği bir maç oldu. Oyunu başından sonuna kadar istediler, hücumda top paylaştılar. İnşallah bundan sonra bu şekilde basketbol oynamaya, doğru basketbol oynamaya devam ederiz. Galibiyetlerimize devam ederek hem yönetimimizi hem seyircimizi hem de kendimizi mutlu ederiz.''

Özhan Çıvgın: "Yorgunduk, rotasyonumuz eksikti"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Özhan Çıvgın da karşılaşmanın özellikle ikinci yarısında kötü oynadıklarını belirtti.

Çıvgın, Avrupa kupasında çok tempolu bir maç oynadıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yorgunduk, rotasyonumuz eksikti, sakat oyuncularımız vardı. Bir sürü mazeret vardı ama maçın özellikle ikinci yarısını çok kötü oynadık. Banvit'e vermek istemediğimiz sahayı ilk yarı vermedik ama ikinci yarı verdik. Önümüzde önemli maçlar var. Çarşamba günü önemli bir Avrupa kupası maçımız var. Hafta sonu da önemli Sakarya maçımız var. Bir an önce toparlanıp iki maçı da seyircimizin önünde daha iyi oynamak istiyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz