Basketbol

Banvit Zoran Lukic'e emanet

04 Temmuz 2014 Cuma 14:14 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2014 Cuma 14:17

Banvit, başantrenör Lukic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in başantrenörlüğüne, son 5 sezonda Rusya'nın Nizhny Novgorod ekibini çalıştıran Sırp Zoran Lukic getirildi.

Kulüp binasında düzenlenen törende son senesi opsiyonlu 3 yıllık sözleşmeyi imzalayan Lukic, Banvitli yöneticilerin kendisini tercih etmesinden onur duyduğunu söyledi.

Banvit'in geleceği için önce Avrupa'da, daha sonra Beko Basketbol Ligi'nde başarılı olmaya çalışacaklarını belirten Lukic, "Banvit, doğru tercihler yapan bir kulüp. Sözleşmeyi imzaladığım dakikadan itibaren gelecek sezon için hazırlıklarımız başlıyor. Başarıyı yakalamak için maksimum çaba göstereceğiz" dedi.

Kulüp Başkanı Özkan Kılıç ise Lukic'e güvendiğini bildirdi.

Onun hem Avrupa'da hem de yurt içinde başarılı olacağına inandığını anlatan Kılıç, "Öncelikli amacımız Türkiye Ligi değil, Avrupa Ligi ve altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların A takımda yer alması" diye konuştu.

Genel Menajer Turgay Çataloluk da kadro bakımından ellerinde hazır bir çatı bulunduğuna değinerek, en uygun sporcuları transfer edeceklerini dile getirdi.

- Zoran Lukic

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da doğan Lukic, antrenörlük kariyerine 1994 yılında başladı ve ülkesinde Atlas, Beopetrol gibi ekipleri çalıştırdı.

Hindistan Milli Takımında 2005-2006 sezonunda asistan antrenör olarak görev yapan Lukic, 2006'dan itibaren Rusya'da önce Yıldız Milli ile CSKA Moskova genç takımlarının başında yer aldı.

Lukic, 2008-2009 sezonunda Nizhny Novgorod takımının başantrenörlüğüne getirildi. Bu takımı 2009-2010'da Rusya İkinci Ligi'nde şampiyon yapan Lukic, ilk görevde kaldığı 5 sezonda bir Rusya kupası finali ve VTB Ligi'nde iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Sırp başantrenör, kariyerinin en önemli dönemini geçen sezon yaşadı ve takımını Eurocup'ta yarı finale, VTB Ligi'nde ise finale taşıdı.

Rusya'da 2010-2011 sezonunda "Yılın Coach'u Ödülü" verilen çalıştırıcı, geçen ay Belgrad'da gerçekleştirilen Coach Clinic'te ise "2013-2014 Sezonu En Başarılı Genç Sırp Coach Ödülü"nü aldı.

Zoran Lukic, Avrupa basketbol kamuoyu tarafından genç neslin önemli antrenörlerinden biri olarak gösteriliyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz