Basketbol

Basketbol hakemliğinde yeni dönem

18 Nisan 2017 Salı 15:48 - Son Güncelleme 18 Nisan 2017 Salı 15:59

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Recep Ankaralı, devrim niteliği taşıyan yeni düzenlemeleri, ilk kez TRTSPOR'a açıkladı.

TRT SPOR'da yayınlanan "Pota" programının konuğu olan Ankaralı, 12 hakemle profesyonel sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

MHK Başkanı, önümüzdeki sezon FIBA'da 3 kadın 11 de erkek olmak üzere, toplam 14 hakemimizin görev yapacağını da belirtti.

Ankaralı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle; 

"Önümüzdeki sene, 12 hakemimizle sözleşme imzalayacağız. İşi sadece hakemlik olacak, SGK'sını Basketbol Federasyonu ödeyecek. Bir maaş alacaklar. artı yönettiği maçın parasını alacak. Pazartesi off olacaklar, salı günü federasyona İstanbul'a gelecekler. Salı günü, bir önceki hafta yönettikleri maçın videosunu yapacaklar. Çarşamba günü, biz 1 senedir bir danışmanlık şirketiyle çalışıyoruz, hakemlerin sahadaki vücut dili, koçlar ile iletişmleri, bunu yapacaklar. Perşembe bir kondisyonerimiz olacak, antrenman yapacaklar. Cuma maçın olduğu şehre gidecek, cumartesi maçını yönetecek. Pazar- pazartesi off günleri olacak. Önümüzdeki sene bir de şöyle bir projem var. Bizim bölgelere gidip eğitmenlik yapan arkadaşlarımız var. Bu 12 hakem arkadaşımız aynı zamanda bu görevi yapacak. Bir projemiz daha var. takımların antrenmanlarına gidecekler. Koçların biraz kural öğrenmeye ihtiyaçları var. Bizim hakem arkadaşlarımızın da biraz oyun öğrenmeye ihtiyaçları var. FIBA , FIBA hakemliği sistemini değiştirdi. Ben herhalde hiç bir yerde söylemedim bunu. Önümüzdeki sene, 14 tane FIBA hakemimiz olacak. Biz listeyi yolladık FIBA'ya şu anda onayda bekliyor. Ve herhalde ilk defa Türkiye'den 3 tane kadın hakem olacak FIBA'da. 11 de erkek hakem olacak. Onaya yolladık. " 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz