Basketbol

Basketbolda kupa maçları nerede?

01 Ekim 2014 Çarşamba 17:53 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 17:56

Türkiye Kupası Grup Müsabakaları, 2-4 Ekim tarihlerinde Samsun'da oynanacak.

Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası Grup Müsabakaları, Samsun'da düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Bandırma Vapuru'nda düzenlenen basın toplantısında, Samsun'un bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını söyledi.

Turnuvanın en güzel şekilde geçeceği inancını taşıdığını dile getiren Özyurt, ''Önümüzdeki günlerde başlayacak turnuva için hazırlığımızı yaptık. İnşallah katılımcı takımlar da güzel bir oyun sergileyerek Türk basketbolunun çıtasını bir adım daha ileriye taşır" dedi.

Banvit Basketbol takımı başantrenörü Zoran Lukic ise ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, ''Geçen sene kupada başarısızlığımız olmuştu. Bundan çok hoşnut olduğumuz söylenemez. Bu yıl bir anlamda bunu düzeltmeye geldik" diye konuştu.

Rakiplerine saygı duyduklarını fakat oyuncularına güvendiğine işaret eden Lukic, yarın yapacakları maçı kazanabilecek ve turnuvayı istedikleri şekilde bitirecek güçte olduklarını kaydetti.

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar da İzmir'den Samsun'a ulaşım çok uygun olmadığı için takımını tek başına temsil etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Geçen sene Türkiye Kupası'nda belki beklenmedik başarı gösterdiklerini vurgulayan Çınar, şöyle devam etti:

"Bu başarı bizim için, tarihimiz için çok önemliydi. Bu sene de umuyorum ki en azından benzer bir başarı gösteririz. İlk hedef gruptan çıkmak. Çünkü gerçekten saygı duyulması gereken takımlar var. Öncelikli hedefimiz sekizli finallere kalmak. Turnuvanın devamında da kupayı sonuna kadar götürmek istiyoruz"

Edirne Basket takımının başantrenörü Alp Bayramoğlu, gruptaki takımların çok güçlü olduklarını belirtti.

Bu dönemin takımlar için hazırlık dönemi gibi geçtiğine dikkati çeken Bayramoğlu, bu nedenle sürpriz görülebileceğini söyledi.

Sezonun ilerleyen haftalarında takımların dengelerinin çok daha farklı olabildiğini vurgulayan Bayramoğlu, "Bu sene yeni kurallarla enteresan bir lig olacağını düşünüyoruz. Bizim de her takım gibi hedefimiz ilk iki sıraya girip bir üst tura yükselmek" dedi.

Trabzonspor Medical Park takımının başantrenörü Hakan Demir de her maçın kendileri için önem taşıdığını dile getirdi.

Gruptan çıkmak için üç maçı da aynı ölçüde kıymetli gördüklerinin altını çizen Demir, gruptan çıkmayı başaracaklarını düşündüğünü kaydetti.

Toplantıya turnuvaya katılacak takımların kaptanları da katıldı.

Turnuva, yarın Banvit-Trabzonspor Medical Park ve Pınar Karşıyaka-Edirne Basket müsabakaları ile başlayacak.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz