Basketbol

Basketbolda yeni sezon fikstürü çekildi

02 Ağustos 2016 Salı 12:46 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2016 Salı 12:58

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi yapıldı.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstürü İstanbul'da çekildi.

Bir otelde gerçekleştirilen kura çekim törenine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yönetim kurulu üyeleri, Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak ile ligde mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı.

TBF Asbaşkanı Efe Aydan, törende yaptığı konuşmada, Spor Toto Basketbol Ligi'nde mücadelenin üst seviyede olduğunu belirterek, "Basketbol otoriteleri geçen sezon ligimizi 'en değerli lig' olarak değerlendirdi. Önümüzdeki sezon da aynı güzellikte, aynı çekişme içerisinde ve herkesi tatmin eden bir lig olmasını diliyorum. Yeni sezon tüm spor camiasına ve siz değerli kulüplerimize hayırlı olsun." dedi.

Samer Şenbayrak da ligin kalitesinin her geçen yıl arttığını vurgulayarak, "Yeni sezonda da tüm paydaşlarımızla çok önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

Sezon 8 Ekim'de başlayacak

Ligde yeni sezon 8, 9 ve 10 Ekim'de oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak ve ilk yarı 23 Ocak 2017'de sona erecek.

Ligin ikinci yarısı 28 Ocak'ta start alacak ve normal sezon maçları 15 Mayıs 2017'de tamamlanacak.

Statü

Toplam 16 takımın yer aldığı Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu, iki devreli lig usulüne göre oynanacak.

Normal sezonun 30 hafta süreceği ligde ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off'a yükselecek.

Play-off serisi 0-0 başlayacak ve çeyrek finallerde 2, yarı finallerde de 3 galibiyet alan takım tur atlayacak. Finalde ise rakibi karşısında 4 galibiyet alan ekip, 2016-2017 sezonunun şampiyonu olacak.

Ligi son iki sırada bitirecek ekipler ise küme düşecek.

İlk hafta programı

Spor Toto Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonunun ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Demir İnşaat Büyükçekmece - Trabzonspor Medical Park

Galatasaray Odeabank - Best Balıkesir

TOFAŞ - Darüşşafaka Doğuş

Pınar Karşıyaka - Banvit

Yeşilgiresun Belediyespor - Gaziantep Basketbol

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Anadolu Efes

Muratbey Uşak Sportif - Fenerbahçe

Rönesans TED Ankara Kolejliler - Beşiktaş Sompo Japan

Basketbolda yeni sezon fikstür çekimi

- Anadolu Efes Basketbol Takımı Genel Direktörü Yılmaz: - "Hedefimiz iki sezondur kazanamadığımız şampiyonluğa ulaşmak" - Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Yalçınkaya: - "Şampiyonluk hedefimiz doğrultusunda iyi bir kadro kurduk" - Fenerbahçe Basketbol Takımı Menajeri Renda: - "Türkiye'deki üç kupaya talibiz. Avrupa Ligi'nde de her sene Dörtlü Final'de olmak istiyoruz"

Fikstür sonrası değerlendirme

Anadolu Efes Basketbol Takımı Genel Direktörü Alper Yılmaz, Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin fikstür çekiminin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Yılmaz, genç ve dinamik bir kadro kurduklarını dile getirdi.

Ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacaklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlk maçtan itibaren zor bir sezon olacak. Özellikle devrelerin son maçlarını çok güçlü rakiplerle oynayacağız. Son 4 hafta Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacağız. Avrupa Ligi de eklenince bizim için zor olacak. Bütün maçlarımızı kazanmaya çalışacağız. Hedefimiz iki sezondur kazanamadığımız şampiyonluğa ulaşmak. Umarım sakatlıksız bir sezon olur. Bütün takımlara başarılar diliyorum."

Kadrolarına iki oyuncu daha katmayı planladıklarını vurgulayan Alper Yılmaz, "Biri Türk biri de yabancı olmak üzere iki transfer yapmayı düşünüyoruz. Hocamızın istediği gibi daha mücadeleci, atletik ve genç oyunculardan kurulu bir takım oluşturmaya çalıştık. Çünkü hem daha fazla maçımız var hem de zorlu seyahatlerimiz olacak. Buna adapte olabilecek oyuncuların olması bizim için önemli. Umuyorum iyi bir takım kimyası oluşturur ve sezona iyi bir başlangıç yaparız." diye konuştu.

Yalçınkaya: "Hedefimiz şampiyonluk"

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya da yeni sezonda şampiyonluk hedefiyle mücadele edeceklerini vurguladı.

Galatasaray Odeabank'ın geçen sezon Avrupa'da büyük bir başarıya imza attığını hatırlatan Yalçınkaya, "Galatasaray'ın hedefleri çok büyük. Geçen sene Avrupa Kupası'nı kazanarak bunu hakkıyla yerine getirdik. Avrupa'nın en önemli kupalarından birini Türkiye'ye getirdik. Şimdi üstümüzde ciddi bir sorumluluk var. Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğiz. Orada gidebileceğimiz en üst noktaya gitmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Ömer Yalçınkaya, geçen sezonki kadrolarını korumayı istediklerini ancak çeşitli sebeplerden dolayı bazı oyuncularla yollarını ayırdıklarını aktararak, şunları ifade etti:

"Avrupa Ligi seviyesinde bir takım kurma adına çok ciddi transfer araştırmaları yapıldı. Bu doğrultuda transferlerin çok büyük bölümünü bitirdik. Belki bir yabancı bir de yerli oyuncu alarak sezona başlayacağız. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Bunun altını kalın çizgilerle belirtmek istiyorum. Bunun için de iyi bir kadro kurduk. Seyircimizin o müthiş desteğiyle amacımıza ulaşacağımıza yürekten inanıyorum."

Renda: "Türkiye'deki üç kupaya da talibiz"

Fenerbahçe Basketbol Takımı Menajeri Cenk Renda, mücadele ettikleri bütün kulvarlarda kupa hedeflediklerini söyledi.

Yeni sezonun sakatlıksız ve olaysız geçmesini dileyen Renda, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe olarak hedefimiz belli. Türkiye'deki üç kupaya talibiz. Avrupa Ligi'nde de her sene Dörtlü Final'de olmak istiyoruz. Bunun için iyi bir kadro kurduk. Mevcut kadromuz zaten çok iyiydi. Birkaç takviyeyle iyi bir kadro oluşturduk. Zor bir sezon olacak ama bunları aşabilecek güçteyiz. Oyuncu yapımız zaten buna alışık. Herkese iyi bir sezon diliyorum. Göze hoş gelen bir basketbol izlettireceğimize söz verebilirim. Bütün zaferlerin bizim olmasını diliyorum."

Ligde Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş, Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan gibi güçlü rakiplerinin olduğunu anlatan Renda, "Ligimiz Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi. Bu sezon buna yakışır bir basketbol oynanacak. Basketbolseverlerin zevkle izleyeceği bir lig olacak." değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz