Basketbol

"Belki ünlü olurlar sayemde"

22 Aralık 2013 Pazar 17:48 - Son Güncelleme 22 Aralık 2013 Pazar 18:03

Obradovic, Ufuk Sarıca'ya sitem etti ve hakemlere tepki gösterdi.

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka'ya 76-66 yenilen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, mücadeleye başından sonuna kadar konsantre olamadıklarını belirterek, "Bugünkü oynayış şeklimiz kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, soyunma odasında oyunculara, (Sizlere fazla güveniyorum, artık bunu değiştireceğim) dediğini belirterek, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Başından sonuna kadar hiç konsantre olmadan oynadık. Maça çok kötü şekilde başladık. İlk başta hemen 14 sayı yedik ve hiç faul yapamadık. İlk baştan belli oldu maçın çok zor geçeceği. Bazı şeyler hakkında çok daha açık bir resim gördüm. Oyunculara soyunma odasında 'Sizlere fazla güveniyorum ve artık bunu değiştireceğim' dedim. Herkes için de daha iyi olacak bu şekilde. Çok büyük taraftarı olan bir kulüpte çalışıyoruz. Bugünkü oynayış şeklimiz kesinlikle kabul edilmez."

"Belki ünlü olurlar sayemde"
Karşılaşmanın 37. dakikasında Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca'nın yanına kadar giderek tepki gösterdiği pozisyonun ardından teknik faul alan Obradovic, yaşadığı gerilimi doğuran nedenin sorulması üzerine, Sarıca'ya sitem etti ve hakemlere sözleriyle yüklendi.

Hakemlerin diğer antrenörlere davrandıkları gibi kendisine davranmadığı için çok üzgün olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Obradovic, maçın ilk yarısında Pınar Karşıyaka bencinden hakemlere çok sayıda itiraz olmasına rağmen bir şey yapılmadığını savunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii ki benim görevim değil hakemleri eleştirmek. İlk kez çizgiyi geçtim evet doğru, itiraz ettim. Sarıca hemen hakemlere işaret etti ve bana teknik faul çalınmasını istedi. Bu etik değil bence. Biz aynı amaç için çalışıyoruz. Benim herkese saygım var. Özellikle bütün antrenörlere. Hayatım boyunca başka bir antrenörü gösterip, 'teknik faul çalın' demedim. Bunu neden yaptığını ona sormak lazım. Şu ana kadar çok düzgün bir ilişkim oldu kendisiyle. Düzgün bir insan olduğunu düşünüyorum. Neden böyle bir şey yaptığını inanın bilmiyorum. Hala aklımda kalan bir şey var. Maalesef diğer antrenörlerle aynı muameleyi göremiyorum. Bunu göz göre göre yaşıyorum. Ben cezalandırılıyorum ama rakip antrenörlere bir şey yapılmıyor.

'Obradovic ismi olan birisi' diye 'ona teknik faul çalalım' diye bir durum varsa çalın, o zaman yapacak bir şey yok. Belki ünlü olurlar sayemde. Gazetelere çıkarlar belki. Ne kadar iyi olursanız o kadar cezalandırılıyorsunuz. Bütün söylediklerimi çok net bir şekilde izleyebilirsiniz kayıtlardan. Bunun kesinlikle sonuçla ilgisi yok. Karşıyaka muhteşem oynadı ve hak etti. En önemlisi herkese eşit davranılması gerekiyor, oyunculara da antrenörlere de."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz