Basketbol

"Bizi sahada ezdiler"

28 Ocak 2014 Salı 00:21 - Son Güncelleme 28 Ocak 2014 Salı 00:30

G.Saray LH Başantrenörü Ataman, A.Efes yenilgisini bu sözlerle yorumladı.

Beko Basketbol Ligi'nin 16. haftasında Anadolu Efes, Galatasaray Liv Hospital'ı 78-67 mağlup etti.

Galibiyeti yorumlayan Anadolu Efes Başantrenörü Vaggelis Aggelou, savunmadaki yüksek konsantrasyonlarıyla maçı kazanmayı başardıklarını söyledi. Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise "Anadolu Efes maçı bizden daha çok istedi. Kısacası bu akşam dinamizm ve enerjileriyle bizi sahada ezdiler" dedi.

"Savunmadaki konsantrasyonumuz kilit rol oynadı"

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolu Efes Başantrenörü Aggelou, başarılı savunmalarıyla oyunu kontrol ettiklerini belirterek, "Oyuncularımı ve ekibimi bu galibiyetten dolayı kutluyorum. Savunmadaki konsantrasyonumuz, maçı kontrol ederek kazanmamızda kilit rol oynadı. Özellikle oyun kurucularımı tebrik ediyorum. Rakibin baskısına rağmen, oyuna yön verdiler ve 16 asist üretmeyi başardılar. Galatasaray Liv Hospital'a da önlerindeki maçlarda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Efesli oyuncu Birkan Batuk ise iyi savunmalarıyla maçı kazandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. Çok güçlü bir rakibe karşı oynadık, bunun bilincindeydik. Bu maçta hafta içi EA7 Emporio Armani'ye karşı yaptığımız savunmanın daha da üstüne koyduk. Bu savunma direncini ve üstünlüğümüzü, maç sonuna kadar koruduk ve kazandık. Ancak bu maçı unutarak, hafta içi oynayacağımız THY Avrupa Ligi maçına odaklanmalıyız. O maça hazırlanacağız. Umarım o maçtan da galibiyetle ayrılırız."

 Ataman "İlk kez takımımın bu kadar ezildiğini gördüm"

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Anadolu Efes'in galibiyeti hak ettiğini belirterek, "Anadolu Efes'i kutluyorum. Birinci dakikadan son dakikaya kadar, maçı bizden daha çok istediler. Kısacası bu akşam dinamizm ve enerjileriyle bizi sahada ezdiler. İlk kez takımımın bu kadar ezildiğini gördüm. Bunda en önemli faktör; Anadolu Efes'in sert, istekli ve enerjik savunmasıydı. Böyle bir oyun tarzıyla bizi sindirdikleri için onları kutluyorum" diye konuştu.

Önemli oyuncularından skor katkısı alamadıklarını vurgulayan Ataman, şöyle devam etti:

"Anadolu Efes'in sert savunmasına karşılık vermekte zorlandık. İstediğimiz pozisyonları bulamadık. Boş atışları kaçırdık. Önemli oyuncularımız skor yönünden kısır kaldı. Cenk ve Hairston gibi iki önemli oyuncumuzdan sadece 2 sayı bulabildik. Furkan'dan da sayı bulamayınca iki yabancı uzunla oynamak zorunda kaldık ve bu oyun planımızı bozdu."

THY Avrupa Ligi'ndeki Bayern Münih galibiyetinin ardından iyi durumda olmalarına rağmen, beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını anlatan Ataman, "Anadolu Efes, çok iyi bir performans sergiledi. Ama sanırım Bayern Münih karşısında aldığımız galibiyet, bizi biraz fazla rahatlatmış. İyi durumdaydık, buna rağmen beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Gerekli tedbirleri alacağız. THY Avrupa Ligi'nde zorlu bir maçımız var, daha sonra da Beşiktaş İntegral Forex ile derbi maçımız var. O maçlara hazırlanmaya çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes'in baştan sona üstün bir oyun sergilediğini ve hak ettiği bir galibiyet elde ettiğini belirten Cenk Akyol ise bir an önce toparlanarak önlerindeki THY Avrupa Ligi maçına odaklanacaklarını söyledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz