Basketbol

"Bu sene kral olmam zor"

04 Ekim 2016 Salı 12:38 - Son Güncelleme 04 Ekim 2016 Salı 09:42

Darüşşafaka Doğuş'un Fransız forveti Adrien Moerman, yeni sezon hedefleriyle ilgili konuştu.

Darüşşafaka Doğuş'un Fransız forveti Adrien Moerman, bu sezon sayı ve ribaunt kralı olmasının zor olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz sezon Banvit formasıyla ligin sayı ve ribaunt kralı olan Adrien Moerman, AA'ya yaptığı açıklamada, Darüşşafaka Doğuş'un çok daha büyük hedeflere sahip bir takım olduğunu belirtti.

Darüşşafaka Doğuş'un kadrosunda çok kaliteli isimlerin bulunduğunu vurgulayan Moerman, şunları kaydetti:

"Geçen sezon Banvit'te maç başına neredeyse 37-38 dakika süre alıyordum. Bu sezon Darüşşafaka'da o kadar fazla süre alacağımı düşünmüyorum. Çünkü çok iyi bir takımdayım ve çok kaliteli oyunculardan oluşan geniş bir kadromuz var. Yedeğim Luke Harangody de önemli bir isim. Banvit'teki kadar sorumluluk almayacağım ama en iyi performansımı sergileyip takımımla çok iyi şeyler yapmak istiyorum. Bu sene sayı ve ribaunt kralı olmamın zor olduğunu düşünüyorum. Maç başına 14-15 sayı ortalaması ile oynarsam iyi olacaktır."

"THY Avrupa Ligi'nde ilk hedefimiz play-off'lar"

Moerman, THY Avrupa Ligi dörtlü finalinin İstanbul'da oynanacak olmasının kendilerini ekstra motive edeceğini anlattı. Fransız oyuncu, bu sezonki hedefleriyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Basketbol Süper Ligi'nde zirve için oynayacağız. Her oyuncu şampiyon olmak ister, Darüşşafaka'da da o hedef var. Umarım bu sezon ligde şampiyonluğa ulaşırız. THY Avrupa Ligi'nde de kesinlikle iddialıyız, ilk hedefimiz play-off'lara yükselmek. Öncelikle bu hedefi başarıp güven kazanmak istiyoruz. İstanbul'da oynanacak dörtlü finalde de yer alırsak bu işin kaymağı olacaktır."

Hazırlık döneminde oynadıkları 10 maçı da kazandıklarını hatırlatan Moerman, takım halindeki iyi oyunlarını sürdürmelerinin hedeflerine ulaşmalarını sağlayacağını aktardı.

"David Blatt ile çalışmak çok kolay"

Fransız forvet, bu sezon takımın başına geçen başantrenör David Blatt'in, büyük kariyere sahip çok önemli bir isim olduğunu bildirdi.

Moerman, David Blatt'in seyir zevki yüksek bir takım oluşturmak istediğini belirterek, "David Blatt ile çalışmak çok kolay. Çünkü yapacaklarımızı çok iyi açıklıyor ve biz de onları sahada çok rahat bir şekilde uygulayabiliyoruz." dedi.

"Fransa Milli Takımı formasıyla beni daha çok göreceksiniz"

Fransa Milli Takımı'nın, Rio Olimpiyat Oyunları için açıklanan geniş aday kadrosunda yer alan ancak olimpiyat kadrosuna giremeyen Moerman, milli takımda daha fazla yer almak istediğini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Fransa Milli Takımı'nda bazı oyuncuların döneminin sonuna geldik. Tony Parker gibi önemli isimler milli takımdan ayrılma kararı aldı. Benim de arasında bulunduğum geniş aday kadrodaki isimler bundan sonra Fransa Milli Takımı'nda daha fazla görev alacaktır. Muhtemelen Fransa Milli Takımı formasıyla beni daha çok göreceksiniz."

Fransız oyuncu Adrien Moerman, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz sezonu sayı ve ribaunt kralı olarak tamamlamıştı. Moerman, Banvit formasıyla Türkiye'deki ilk sezonunda, 17,6 sayı ve 10,10 ribaunt ortalaması tutturmuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz