Basketbol

Çakı: "Evimizde daha iyi oynamalıydık"

06 Ekim 2018 Cumartesi 16:00 - Son Güncelleme 06 Ekim 2018 Cumartesi 16:26

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında konuk ettiği Gaziantep Basketbol'a 63-62 yenilen Darüşşafaka Tekfen'in başantrenörü Ahmet Çakı, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çakı, Gaziantep Basketbol'un iyi bir oyun ortaya koyduğunu aktararak, "Sezonun açılış maçında daha agresif, daha tempolu oynamayı hedefliyorduk. Biz, top paylaşımı sağlandığında başarılı olan bir ekibiz. Rakibe kolay sayılar verdik. Kendi evimizde daha iyi oynamalıydık." diye konuştu.

Takımının beklentinin altında kaldığını belirten Çakı, "İlk haftanın getirdiği gerginlik, kazanmamızı önledi. Çalışmamız gereken noktalar var. Önümüzdeki ilk maça daha hazır olmak istiyoruz. Takım halinde daha iyiye gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Markovic: "Önemli olan kazanmaktı"

Gaziantep Basketbol Başantrenörü Nenad Markovic, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Oyuncularını tebrik ederek sözlerine başlayan Markovic, "Ligimizde deplasmanda maç kazanmak zor. Darüşşafaka Tekfen gibi THY Avrupa Ligi'de oynayacak bir takım karşısında kazanmak daha da zor. Maç boyunca mücadelemizle kazanmayı hak ettik. Rakibimiz kazansaydı da adil bir sonuç olabilirdi. Hücum yönünden en iyi oyunumuz değildi. Önemli olan kazanmaktı." şeklinde konuştu.

Sezona problemlerle başladıklarını anlatan tecrübeli başantrenör, şunları kaydetti:

"Geçen sene ölü bir takımı aldık ve ligde kaldık. Oyuncular, sistem her şeyi değiştirdik. Oyuncular Gaziantep'e gelmek istemiyorlar. Gaziantep'in haritadaki yerinden dolayı para bile konuşmak istemiyorlar. Buraya gelen oyuncular, bu takım için oynamak istediler. Hepsinin bir hedefi var. Bundan dolayı mutluyum. Lig, bütçeler anlamında bölünmüş durumda. Benim takımımdan beklentim, o yüksek bütçeli ekiplerle mücadele edebilmeleri, hatta maç kazanabilmeleri."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz