Basketbol

''Çok önemli bir galibiyet aldık"

31 Aralık 2017 Pazar 16:26 - Son Güncelleme 31 Aralık 2017 Pazar 16:30

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Doğuş'a 76-71 yenilen Beşiktaş Sompo Japan'da başantrenör Ufuk Sarıca, maçın ilk 15 dakikasında oynadıkları kötü oyunun mağlubiyete sebep olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Sarıca, "Fenerbahçe Doğuş'u tebrik ederim. Olanakları iyi olan bir takıma karşı mücadele ettik. Çok değerli oyuncuları var, iyi oynadılar. İlk yarının 15 dakikasındaki kötü oyunumuz söz konusu olabilir ama her zaman kötü oynadığınız için kaybetmezsiniz. Fenerbahçe çok iyi takım. Son üç periyotta skorda dengeyi yakaladık. İlk baştaki farkı kapatmaya çalıştık. Fenerbahçe'ye karşı 20 sayı geriye düştüğünüzde yakalamak kolay olmuyor. Boş turnikeleri ve üçlükleri kaçırmamız kırılma anıydı." diye konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Jon Diebler da maça kötü başladıklarını ve farkın açılmasının ardından müsabakayı çevirmenin çok zor olduğunu ifade etti.

Fenerbahçe Doğuş cephesi

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'a karşı burada oynadığımız maçlar zor oluyor. Çok iyi bir takıma karşı çok önemli bir galibiyet aldık. Onlara karşı kazanmak için 40 dakika boyunca konsantre olmanız gerekiyor. Bu maçın sıralama için önemini bilerek buraya geldik. Birçok dakika iyi basketbol oynadığımıza inanıyorum. Her zaman savunmayı değiştirmeye çalışan bir takıma karşı mücadele ettik. Hazır değilseniz sürprizler olabiliyor. 21 top kaybı yaşadık. Bunların bazısı Beşiktaş'ın agresifliği yüzünden bazıları da bizim hatalarımızdan dolayı oldu. İlk 15 dakikada önde olmak çok iyiydi. Genel olarak kontrol bizdeydi. Sezon boyunca bazı sorunlar yaşıyoruz. Bunları değiştiremezsek gerçek bir takım olamayacağız. Biz hem Avrupa hem de Türkiye şampiyonuyuz. Bize karşı oynayan herkes büyük bir motivasyonla oynuyor. Biz de aynı şekilde oynamazsak büyük sorun yaşarız."

Sarı-lacivertli oyuncu Sinan Güler de deplasmanda önemli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz