Basketbol

Dev derbide ilk raunt Fenerbahçe'nin

25 Mayıs 2016 Çarşamba 21:33 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2016 Çarşamba 20:10

Fenerbahçe evinde Galatasaray Odeabank'ı yenerek seride 1-0 öne geçti.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, Ülker Sports Arena'da karşılaştı.

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin ilk maçında Fenerbahçe ezeli rakibini 93-79 yendi.

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle seride durumu 1-0 yaptı.

Serinin ikinci maçı 27 Mayıs Cuma günü 20:00'da Ülker Arena'da oynanancak.

Seri 12 maça çıktı

Fenerbahçe'nin rakibi karşısındaki iç saha galibiyet serisi 12 maça çıktı.

Son 5 yıldır rakibine evinde kaybetmeyen Fenerbahçe, bu süre içinde ev sahibi olduğu maçlarda Sinan Erdem Spor Salonu'nda 1, Ülker Sports Arena'da ise 11 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Sarı-kırmızılı takım Fenerbahçe'yi deplasmanda en son 14 Haziran 2011'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maçta 72-71 yendi.

Galatasaray, Ülker Sports Arena'da ise yine galibiyetle tanışamadı. Salonun açıldığı 2012 yılından itibaren Fenerbahçe, iç sahada oynadığı 11 maçı da galip bitirdi.

- Ataman deplasmanda yine gülemedi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, çalıştırdığı takımlarla Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in ekiplerine karşı deplasmandaki 13. maçı da kazanamadı.

Tecrübeli başantrenör, bu maça kadar Obradovic'in çalıştırdığı Panathinaikos'la 4, Fenerbahçe'yle ise deplasmanda 8 kez mücadele etti. Ataman'ın takımları bu 12 maçı da kaybetmişti. Bu akşamki yenilgiyle Ataman'ın hasreti 13 maça çıktı.

- Ataman'a tribünlerden tepki

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'a maçın başlaması ile sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi.

Ataman'ın, mücadelenin 13. dakikasında hakemlere sert şekilde itirazda bulunmasıyla salonda tansiyon yükseldi. Bu sırada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da yerinden kalkarak Ataman'a tepkide bulundu. Ataman'ın itirazları üzerine tecrübeli başantrenöre hakemler teknik faul çaldı.

Maçın ikinci periyodunda Fenerbahçeli Pero Antic ile Galatasaray Odeabanklı Göksenin Köksal arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bu gerginlik üzerine sarı-lacivertli taraftarlar maç boyunca Göksenin aleyhine tezahüratta bulundu.

- En skorer Vesely

Karşılaşmanın en skorer ismi Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Jan Vesely oldu.

Boyalı alanı etkili kullanan tecrübeli uzun oyuncu, maçı 24 sayıyla tamamladı. Sarı-lacivertlilerde Ali Muhammed 16, kaptan Melih Mahmutoğlu 12, Pero Antic de 11 sayıyla çift hanelere ulaştı.

Galatasaray Odeabank'ta ise Errick McCollum'un 22 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Engin Kennerman, Serkan Emlek, Kaan Büyükçil

Fenerbahçe: Ali Muhammed 16, Bogdanovic 6, Datome 9, Vesely 24, Udoh 8, Melih Mahmutoğlu 12, Sloukas 7, Antic 11, Barış Hersek

Galatasaray Odeabank: McCollum 22, Sinan Güler 7, Micov 10, Lasme 12, Schilb 6, Davis 17, Göksenin Köksal 5, Ege Arar, Dusan Cantekin

1. Periyot: 27-22

Devre: 57-40

3. Periyot: 74-60

Maçtan dakikalar...

Karşılaşmaya Vesely'nin 2 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe, Ali Muhammed'in 3 sayılık basketleriyle ilk 4 dakikayı 11-5 önde geçti. Galatasaray Odeabank, Micov ve Schilb'in 3 sayılık basketleriyle rakibine karşılık verdi. Mücadelenin ilk 5 dakikasını ev sahibi ekip 13-12 önde tamamladı. Sarı-kırmızılı ekip, rakibinin sert savunması karşısında sayı bulmakta zorluk çekerken, sarı-lacivertliler ilk çeyreği 27-22 önde tamamladı.

Müsabakanın ikinci çeyreği gergin anlara sahne oldu. Mücadelenin 13. dakikasında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'ın hakemlere itiraz etmesi nedeniyle Fenerbahçe lehine teknik faul çalındı. Datome, başarılı serbest atışıyla farkı 7 sayıya çıkardı: 35-28. Fenerbahçe, Melih Mahmutoğlu ve Vesely ile bulduğu sayılarla ilk yarının bitmesine 2 dakika kala farkı 11 sayıya kadar çıkardı: 49-38. Sarı-lacivertlilerin etkili oyununa karşılık veremeyen sarı-kırmızılılar, Vesely ve Ali Muhammed'in sayılarıyla mücadelede 19 sayı geriye düştü: 57-38. Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 57-40 üstünlüğüyle bitti.

Maçın ikinci yarısına Galatasaray Odeabank hızlı başladı. Sarı-kırmızılı ekip, sert savunma yaparak rakibine fazla sayı şansı vermezken, dışarıdan McCollum'un isabetli sayılarıyla farkı, 24. dakikada 9 sayıya düşürdü: 61-52. Sarı-lacivetliler, 25. dakikada Antic'in oyuna girmesiyle hücumlarda sayı üretmeye başladı. Fenerbahçe, Antic ve Bogdanovic'in sayılarıyla üçüncü çeyreği de 74-60 önde kapattı.

Maçın son çeyreğine iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Fenerbahçe'nin son çeyrekte temposu düşerken, Galatasaray Odeabank, Schilb ve McCollum'un basketleriyle farkı kapatmaya çalıştı. Mücadelenin 35. dakikasında sarı-kırmızılı ekip Davis'in 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya düşürdü: 80-72. Mücadelenin son bölümünde Fenerbahçe, farkı kapatmaya çalışan rakibine Datome'nin 3 sayılık ve Vesely'nin smaçlarıyla karşılık verdi ve sahadan 93-79 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz