Basketbol

Diebler Türkiye'den memnun

26 Şubat 2014 Çarşamba 11:26 - Son Güncelleme 26 Şubat 2014 Çarşamba 12:24

Jon Diebler, Pınar Karşıyaka ile 50. lig maçını geride bıraktı.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'da ikinci sezonun geçiren ABD'li oyuncu Jon Diebler, "Ben ve eşim Türkiye'yi ve İzmir'i çok seviyoruz" dedi.

Diebler, Türkiye'yi ve Pınar Karşıyaka'yı tercih ettiği için çok memnun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben ve eşim Türkiye'yi ve İzmir'i çok seviyoruz. Türkiye'ye gelirken hiçbir kaygım yok. Yeni bir ülkeye geleceğim için heyecanlıydım. Sonuçta Türkiye liginin Avrupa'nın en iyi liglerinden biri, İzmir'in de Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olduğunu biliyordum. İzmir'e geldiğimde hep iyi sürprizlerle karşılaştım. Türkiye hakkında birçok şey bilinmiyordu ama olumsuz bir şey yaşamadım."

Geçen sezon Avrupa Challenge Kupası'nda final oynadıklarını hatırlatan Diebler, "Bu sene Türkiye Kupası'nı kazanmanın tarifi yok. Kalan dönemde de ligi en iyi şekilde bitirip, play-off'ta da başarılı olmak istiyoruz" dedi. Diebler, kariyeri için bir planının olmadığını, yaşadığı anın keyfini çıkararak, kendisini motive ettiğini sözlerine ekledi.

Pınar Karşıyaka ile 2. sezon geride kaldı

Pınar Karşıyaka ile ikinci sezonunu geçiren Jon Diebler, geçen haftaki Beşiktaş İntegral Forex müsabakasıyla yeşil kırmızılı formayla lig kariyerindeki 50. maçını geride bıraktı. İki sezondur hem Türkiye'de hem de Avrupa'da Pınar Karşıyaka'nın başarısı için mücadele veren Jon Diebler, 2011-2012 sezonunu Yunan Panionios takımında geçirdikten sonra Türkiye'ye gelmişti.

Geçen sezon ligde 31 maçta 11,03 sayı, 3 ribaund ve 1,3 asist ortalamaları yakalayan Jon Diebler, bu yıl ise şimdiye kadar 19 müsabakada 11,8 sayı, 2,7 ribaund ve 1,1 asistle oynadı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz