Basketbol

"Dürüst olmak gerekirse çok şanslıydık"

04 Ocak 2016 Pazartesi 23:13 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 21:16

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'ye sahasında son saniye basketi ile 77-76 mağlup olan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Ahmet Kandemir, orta sahadan atılan atışla maçı kaybettiklerini belirterek, "Ne kadar mücadele ederseniz edin şans da sizin yanınızda olacak" dedi.

Kandemir, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettikleri Fenerbahçe karşısında son saniye basketi ile kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Şanssız şekilde mağlup olduklarını ifade eden Kandemir, "Gerçekten kazanmaya ihtiyacımız olan maçtı. Rakibimizin kim olduğundan çok kazanmamız gereken karşılaşmaydı. Maçın genelinde de iyi mücadele ettik. Yorgunluktan kaynaklı bazı hatalar yapıyoruz. Bu da normal. Karşınızdaki takımın çok ciddi ve geniş rotasyonu var" diye konuştu.

Takımlarının gidişatının iyi olmadığını çünkü inişli çıkışlı oynadıklarını anlatan Kandemir, "Herkes bundan dolayı eleştirme hakkına sahip. Ne yazık ki, bizim ülkemizde şartlara bakılmaksızın hep başarıya odaklanılıyor. Biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bugün de yaptık. Rakibin kuvvetine bakmadan onurlu bir mücadele verdik. Maçı da kazanabilirdik ama orta sahadan yapılan atışla maçı kaybettik. Ne kadar mücadele ederseniz edin şans da sizin yanınızda olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kandemir, Fenerbahçe karşısındaki oyunu gelecek haftalara yaymak istediklerini dile getirerek, "Bazen kaybederken kazanmayı öğrenmek de önemli. Bu maçtan dersler çıkaracağız. Biz bugün gösterdiğimiz mücadeleyi her maça yayarsak kuvvetli oluruz ve içerisinde olduğumuz konumdan çıkarız" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor karşısında şansın da yardımıyla kazandıklarını belirterek, "Duygusal açıdan yoğun, hassas ve sert bir maç oldu. Maçta iki takım da çok ciddi enerji harcadı" dedi.

Maçın başından itibaren gerekli ritmi bulamadıklarını söyleyen Obradovic, şunları kaydetti:

"Maçı kazandık ama dürüst olmak gerekirse çok şanslıydık. Bogdanovic'in son saniye basketi ile kazandık. Gerçekten Giresun takımı için bu şekilde kaybetmenin ne anlama geldiğini anlayabiliyorum. Maçın sonuna gelindiğinde onlar kazanmayı hak etmişti. Fakat basketbolda oluyor böyle şeyler. Bu gece şanslıydık."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz