Basketbol

Erdenay'dan "Sen kimsin?" cevabı

03 Aralık 2015 Perşembe 15:18 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 13:35

"Sorusunun cevabını kısa bir basketbol araştırmasıyla kolayca bulabilir.''

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Galatasaray Kulubü Başkanı Dursun Özbek'in açıklamalarına verdiği cevapta, "Bütün çağdaş, demokratik ve hukuk devletlerindeki itiraz mercileri, kararlarını, başvuru sahiplerinin basın toplantılarındaki ses tonunun yüksekliği veya kullandıkları üslubuna göre değil, geçerli mevzuat hükümleri dahilinde vermektedirler" ifadelerini kullandı.

Federasyonun internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada, Özbek'in, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na verilen hükmen mağlubiyet kararının ardından düzenlediği toplantısındaki üslup ve tavrını değerlendiren Erdenay, kendisine yönelttiği "Sen kimsin?" sorusunu yanıtladı.

Soruyu öncelikle makamına yönelik yanıtlayan Erdenay, altı ay önce Dursun Özbek ve kulüp delegelerinin de katıldığı genel kurulda seçilmiş Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olduğunu hatırlatarak, ana statüyle belirlenmiş görev, sorumluluk ve yetkilerle Türk basketbolunu yönettiğini kaydetti.

Erdenay, Galatasaray Başkanı'nın sorusuna, şahsıyla ilgili verdiği yanıtta ise şunları kaydetti:

"Sorusunun cevabını kısa bir basketbol araştırmasıyla kolayca bulabilir. 20 yıldan uzun süreyle ülkemizin en üst düzey takımlarında basketbol oynadığımı, 200'den fazla A Milli Takım formasını giyerek ülkemi temsil ettiğimi, Avrupa ikincisi ve dünya dokuzuncusu milli takımımızın kaptanı olduğumu, spor hayatım boyunca 10 kez şampiyonluk kupası kazandığımı, 3 kez sayı kralı olduğumu, 5 kez ligin en değerli oyuncusu seçildiğimi, aktif spor yaşantım sonrasında Türk basketboluna milli takım menajeri, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak hizmet ettiğimi, halen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi olduğumu fazla çaba sarf etmeden öğrenebilir. Ayrıca eğer araştırmasını Erdenay soyadı ile yaparsa, benim de yetiştiğim ve kendisinin de esasında hatırlaması gereken, Türk basketbolunda efsane olmuş İTÜ Spor Kulübü'ne ve Türk Basketbol Milli Takımlarına, yani kısaca Türk basketboluna iki nesil olarak ve üst düzeyde hizmet edildiğine vakıf olabilir."

"Sizin kim olduğunuz ve spor geçmişiniz ile ilgili herhangi bir şey sorma gereğinin olmadığını biliyorum" ifadesini kullanan TBF Başkanı Erdenay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüm spor kamuoyu bilmelidir ki, tüm kararlarımızda olduğu gibi Fenerbahçe Kulübü'nün itirazı yönetim kurulumuz tarafından tüm detayları ile tartışılmış, mevzuat hükümleri incelenmiş, hukuki görüşler alınmış ve oy birliğiyle karar verilmiştir. Tüm yönetim kurulu kararları, tahkim kurulu nezdinde itiraza açıktır. Bütün çağdaş, demokratik ve hukuk devletlerindeki itiraz mercileri, kararlarını, başvuru sahiplerinin basın toplantılarındaki ses tonunun yüksekliği veya kullandıkları üslubuna göre değil, geçerli mevzuat hükümleri dahilinde vermektedirler. Sonuç olarak, toplumun önemli bir kısmına mal olmuş bir kulüp başkanının kullandığı üslup ve tavır nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duyduğumu spor kamuoyuna saygılarımla belirtirim."

Galatasaray Başkanı Özbek, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Fenerbahçe derbisinde mevzuata aykırı kadroyla sahada yer aldığı gerekçesiyle sarı-kırmızılı takıma verilen hükmen mağlubiyet kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, Erdenay'a "Sen bu işi bırak" diye seslenerek, "Kimse Galatasaray'ın zerresine halel getiremez. Bir de kalkmış 'Sizi mağlup sayalım, tazminatını öderiz' diyorsun. Sen kimsin? Galatasaray'ın üçlüğünün bedelini ödeyebilecek kudreti hissedebiliyor musun? Kullandığın ifadelerin nasıl bir aymazlık ve arsızlık olduğunu fark et" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz