Basketbol

Ergin Ataman isyanı!

25 Aralık 2014 Perşembe 11:43 - Son Güncelleme 25 Aralık 2014 Perşembe 11:45

Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu'nu göreve çağırdı!

Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka ile Galatasaray Liv Hospital arasında dün oynanan karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu'nu göreve çağırdı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, karşılaşmada yaşanan olayları milyonlarca sporseverin ekrandan takip ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bu, ne yazık ki ilk değildir. Geçtiğimiz yıl da aynı çirkinlikler yaşanmış, profesyonel yöneticimiz Murat Özyer'e fiziki saldırı yapılmış, hocamız Ergin Ataman'a karşılaşma boyunca ağza alınmayacak küfürler edilmişti. Artık net bir şekilde ortaya çıkmıştır ki, olay münferit değildir. Aynı kişilere akreditasyon kartı verilmesine cesaret edilmesinden, inanılması güç toplu bir cinnet ortamını anımsatan küfür seanslarına kadar aynı senaryo aynı şekilde yaşanmıştır. Kuralların açıkça çiğnendiği bu manzaraya nasıl izin verilebildiği, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun açıklama yapması yükümlülüğünde olan bir konudur."

Galatasaray Kulübü'nün yaşanan olayların sonuna kadar takipçisi olacağı duyurulan açıklamada daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Ülkemize basketbolu tanıştıran, sevdiren ve yaygınlaşmasında öncülük rolünü tarihi olarak üstlenen bir camia olarak, Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Teknik Direktörü Ergin Ataman ve ekibinden Türk basketbolu adına özür dilerken, atılacak adımların takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Bu ve benzeri olayların önüne geçilebilmesi için gerekli tüm önlemleri almak üzere Türkiye Basketbol Federasyonu'nu ve yetkili kurullarını derhal harekete geçmeye davet ediyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz