Basketbol

Ergün: ''Galatasaray bunların farkında''

16 Haziran 2014 Pazartesi 19:02 - Son Güncelleme 16 Haziran 2014 Pazartesi 19:17

Ergün: Acaba şampiyonu saha dışında belirleme gibi bir çabaları mı var?

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, Beko Basketbol Ligi'nde play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile oynanan beşinci maç için gerekli kararı almadığı gerekçesiyle, Türkiye Basketbol Federasyonuna tepki gösterdi.

Ergün, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Buradan Federasyona sormak istiyorum. Söz konusu Galatasaray olduğu zaman, hemen karar ve ceza veren federasyon, Ülker Arena'da yaşanan bu rezaletten sonra, aradan bir hafta sonu geçmesine rağmen, herhangi bir karar vermemesini nasıl açıklıyor" ifadesini kullandı.

Söz konusu durumu çok merak ettiğini aktaran Ergün, "Acaba maçın sonucuna göre mi karar verecekler? Maç saatini bekliyorlar, ne olacak ne bitecek, ona göre mi karar verecekler? Acaba şampiyonu saha dışında belirleme gibi bir çabaları mı var? Bunu merak ediyorum. Sadece bunlar değil. Kendi cezamızla ilgili yapmış olduğumuz bir başvuru var ona da bir cevap alamadık. Federasyonun şu anda tamamen sessizliğe bürünmüş olmasına cidden bir anlam veremiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Federasyonun sadece sessiz kalmadığını, birçok konuda çifte standart uyguladığını savunan sarı-kırmızılı yönetici, şunları kaydetti:

"Seyircimizi kadın ve çocuk olarak 5 bin kişi ile sınırlamış durumda. Neden? Daha önce böyle bir uygulama yoktu. Daha önce erkeklerin alınmadığı karşılaşmalarda kadın ve çocuklarla tam kapasite seyirciye izin veren federasyon, niye 5 bin kişi ile sınırlıyor? Üstelik otoparkımızı da kapattılar. Oraya tek ulaşım yolu arabayla, toplu ulaşımla gidilemiyor. Yani amaçları bizim tamamen seyircisiz oynamamız ve bu maçı kaybetmemiz ise bunu açık açık söylesinler, gizli saklı bir şey yapmaya gerek yok. Biz de ona göre davranalım. Galatasaray bunların farkında… Bütün bunların hesabı sorulacak, kimsenin şüphesi olmasın. Buradan federasyona sesleniyorum, sizin vermekten imtina ettiğiniz kararlar sonucunda Galatasaray bazı kararlar verecek ve bunun sonucuna siz de katlanmak zorunda kalacaksınız."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz