Basketbol

"F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı yüzde 50"

14 Mayıs 2016 Cumartesi 17:10 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2016 Cumartesi 14:29

Erdenay: "CSKA Moskova’yla Fenerbahçe'nin güçleri denk. Şansımız yüzde 50."

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, THY Avrupa Ligi'nin finalinde 15 Mayıs Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Rus temsilcisi CSKA Moskova'nın şampiyonluk şanslarını eşit gördüğünü söyledi.

Dörtlü Final'i takip etmek için Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Erdenay, AA'ya açıklamalar yaptı.

Sarı-lacivertli takımın tarihi bir galibiyet alarak finale çıktığını vurgulayan Erdenay, "Fenerbahçe, çok değişik bir rakip karşısında oynadı. Laboral Kutxa'nın oyun kurucuları çok problem çıkarttı. Fenerbahçeli oyuncular uzatmada büyük bir kimlik ortaya koyarak önemli bir galibiyete imza attı. Türk basketbol tarihinde ilk defa, NBA'den sonra dünyanın en büyük kulüpler arası organizasyonunda finale çıkma başarısı gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi CSKA Moskova'nın çok kuvvetli bir ekip olduğunu aktaran TBF Başkanı, şunları kaydetti:

"CSKA Moskova ile Fenerbahçe'nin güçleri denk. Şampiyonluk şansımız yüzde 50. İki tarafın da artıları var. CSKA Moskova da uzun yıllardır bu kupayı istiyor ama alamıyor. Her sene Dörtlü Final oynuyorlar. Avrupa'nın en iyisi diyebileceğiniz bir ve iki numaralarına sahipler. Bunlar Teodosic ve De Colo. Çok tehlikeli bir ekip. Itoudis'te Obradovic'in öğrencisi ve onun izinde ilerliyor. Biz de iyi bir takımız. Fenerbahçe dün gerçek performansını ortaya koymadı ama yarın daha rahat oynayacak. Bu tür turnuvalara favori olarak gelmek kolay iş değil. Fenerbahçe de buraya favori olarak geldi. Büyük bir beklenti vardı ve bu oyuncuların üzerinde aşırı bir stres oluşturdu. Şu anda takım finalde. Tek maç olacak. Bütün sezonun emeği burada. Şanslar eşit ama seyirci faktörü bizde. 12 bine yakın Türk seyirci oluyor. İnşallah 40 dakika sonra Galatasaray'dan sonra bir kupayı da daha alırız."

"Darüşşafaka Doğuş, Avrupa Ligi'nde olacak"

Harun Erdenay, Darüşşafaka Doğuş'un gelecek sezon da THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceğini açıkladı.

Yeşil-beyazlı kulübün Avrupa Ligi'yle 2 yıllık anlaşması olduğunu aktaran Erdenay, "Darüşşafaka Doğuş, Avrupa Ligi'nde olacak. Seneye Avrupa Ligi'nde 4 Türk takımı mücadele edecek. Fenerbahçe, Anadolu Efes A lisansıyla, Galatasaray'da Avrupa Kupası'nı kazandığı için zaten yer alacak." diye konuştu.

"Ataman ve Obradovic çok yakın arkadaş"

TBF Başkanı Erdenay, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ni kazanması durumunda bu kupanın Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası'yla aynı fotoğraf karesinde yer alabileceğini dile getirdi.

Erdenay, "İki büyük takımın kupaları, başantrenörlerin katılımıyla aynı organizasyonda bir araya getirilebilir mi?" sorusuna, "İnşallah bunu yaşarız. Ergin Ataman ve Obradovic çok yakın arkadaş. Bir numaralı kupa da gelirse birlikte iki kupayı yan yana sergileyebiliriz. Neden olmasın? Türk basketbolunun yönetenleri olarak bu durumdan gurur duyarız." cevabını verdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz