Basketbol

Fenerbahçe deplasmanda galip

27 Ekim 2018 Cumartesi 17:35 - Son Güncelleme 27 Ekim 2018 Cumartesi 20:31

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 4. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 67-55 yendi.

Maça etkili başlayan konuk ekip, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirerek ilk çeyreği 16-8 önde tamamladı. Gaziantep Basketbol, kaydettiği 8 sayının tamamını Jekiri ile buldu.

İkinci periyotta oyun üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe, Ahmet Duverioğlu ve Morgan ile sayılar üreterek, devreyi 36-23 önde geçti.

Gaziantep Basketbol, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yaparken, 25. dakikada farkı 4 sayıya (39-35) kadar indirdi. Ev sahibi ekibin farkı kapatmasına izin vermeyen Fenerbahçe, son periyoda 48-41 galip durumda girdi.

Dördüncü periyotta Gaziantep Basketbol'un Jekiri ile bulduğu sayılar yeterli olmazken, sarı-lacivertliler salondan 67-55 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Fenerbahçe adına 16 sayı üreten Ahmet Düverioğlu oldu.

Salon: Şahinbey Karataş

Hakemler: Aytuğ Ekti, Ali Serkan Emlek, Musa Kazım Çetin

Gaziantep Basketbol: James 2, Vasiliauskas 3, Jekiri 8, McKissic 9, Can Uğur Öğüt 6, Orhan Hacıyeva, Murat Göktaş, Kadir Bayram 2, Tomas 14, Doğan Şenli 11

Fenerbahçe: Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Melli 4, Datome 9, Morgan 9, Slaukas 11, Egehan Arna, Guduric 7, Ali Muhammed 11, Ahmet Düverioğlu 16

1. Periyot: 8-18

Devre: 23-36

3. Periyot: 41-48

MAÇIN ARDINDAN

Obradovic: "Hücum açısından çok iyi oynamadık"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başatrenörü Zeljko Obradovic, "Bugün sezona çok iyi başlayan bir takıma karşı oynadık. O yüzden zor bir maç olmasını bekliyorduk zaten. Maça çok sert ve agresif başlamamız gerekiyordu. Maçımızın en iyi kısmı da buydu zaten. Hücum açısından çok iyi oynamadık. Bu da çok çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Diğer yandan oyuncularımın reaksiyonundan dolayı mutluyum. Çünkü maçı kazanmanın yolunu buldular" dedi. 

Markovıc: "Maça çok korkak başladık"

Gaziantep Basketbol Başatrenörü Nenad Markovıc ise, "Maça çok korkak başladık. Hücumda sert değildik, yeteri kadar mücadele etmedik. Bu benim takımımla ilgili ilk yarı izlenimlerimdi. Ama maçın üçüncü çeyreğinden itibaren oyuncularım onlardan istediğimi sahaya yansıttılar. Oyuncularım bu bölümde daha sertlerdi, boşatışları daha çok değerlendirdiler. Bu yüzden sadece maçın üçüncü çeyreği ile ilgili memnun olduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.  

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz