Basketbol

"Galatasaray'a kırgınlığım yok"

08 Temmuz 2015 Çarşamba 13:48 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2015 Çarşamba 13:53

Arslan: ''Bırakıp gidenler oldu ama biz bırakmadık''

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayarak yollarını ayırmasından sonra Darüşşafaka Doğuş'a transfer olan milli basketbolcu Ender Arslan, sarı-kırmızılı kulübe herhangi bir kırgınlığının olmadığını söyledi.

Ender Arslan, yaptığı açıklamada, Galatasaray'da çok güzel 4 sezon geçirdiğini ifade ederek, "İlk geldiğim zaman Galatasaray formasıyla şampiyonluk yaşamak istediğimi söylemiştim ve bunu başardık. O açıdan da kendimi çok şanslı hissediyorum. Sonuçta profesyonel sporun içinde yolların ayrılması da var. Kesinlikle kırgınlığım yok. Galatasaray taraftarı da 4 yıl boyunca çok güzel destek verdi. Oradaki yıllarımı çok güzel şekilde hatırlayacağım" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda geçen sezon maddi sorunlar nedeniyle yaşanan sıkıntıları aşmak için oyuncular olarak büyük bir dayanışma örneği gösterdiklerini anlatan tecrübeli basketbolcu, "Geçen sene kenetlenerek, zorlu süreci aşmaya çalıştık. Bir sporcu için kolay değil. Bırakıp gidenler oldu ama biz bırakmadık. Sonuna kadar mücadele etmeyi tercih ettik. Hiçbirimiz de bunu zorla değil, istediğimiz için yaptık. Bunu yaşamış olmak da farklı bir tecrübe. Geçen seneki bütün arkadaşlarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Önemli işlere imza atmak istiyoruz"

Ender Arslan, iki yıllık sözleşme imzaladığı Darüşşafaka Doğuş'un önemli hedefleri olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten çok motive edici bir durum. Bu kulüpte daha önce diğer takımlarda yaptığım gibi elimden gelenin en iyisini yapıp, önemli başarılar yaşamak istiyorum" dedi.

Yeşil-siyahlı takımın bu sezon THY Avrupa Ligi'nde de mücadele edeceğini hatırlatan Ender, şunları söyledi:

"Avrupa Ligi çok zor bir lig ancak Türkiye Ligi'nde de güçlü takımlar var ve çekişmeli geçiyor. İkisinde birlikte oynamak da çok zor. Ben gerekli tecrübe, kalite ve kadro derinliğinin takımımızda olduğunu düşünüyorum. Her iki kulvarda da önemli işlere imza atmak istiyoruz. Darüşşafaka Doğuş, Avrupa Ligi'nde ilk kez mücadele edecek. İyi bir başlangıç olmasını istiyorum. Burada da en tepeyi görmeye çalışacağız."

"Milli takım için izin istedim"

Ender Arslan, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın kadrosunda yer almamak için izin istediğini ifade etti.

Milli takım kadrosu açıklanmadan önce Türkiye Basketbol Federasyonu Harun Erdenay ve A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım ile bir görüşme yaptığını anlatan Ender, şunları kaydetti:

"2003 yılından beri aralıksız olarak, hiçbir turnuva ya da maç seçmeden büyük bir zevk ve gururla milli takıma gittim. Ancak bu kadar senenin sonunda fiziksel olarak bazı zorlanmalar olabiliyor. Bunun sonucunda hem kendime dikkat etmek hem de yeni sezona daha hazır olabilmek için kendilerinden bu sezonluk izin istedim. Onlar da hocayla konuşup bu isteğimi kabul ettiler. Zaten çok iyi bir milli takımımız ve genç oyuncularımız var. Başarılı olacaklarına inanıyorum."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz