Basketbol

Galatasaray'dan sert tepki!

14 Haziran 2014 Cumartesi 16:26 - Son Güncelleme 20 Haziran 2014 Cuma 15:15

Sedat Doğan: "Fenerbahçe'nin sahasının kapatılmasını istiyoruz"

Beko Basketbol Ligi final serisinde dün akşam Ülker Arena'da oynanan Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital maçında yaşananların ardından Galatasaraylı yöneticiler Sedat Doğan, Mehmet Cibara ve Mehmet Karlı basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının başında maçta edilen küfürler, sahaya atılan yabancı maddeler, Galatasaray Antrenörü Ergin Ataman'a edilen küfürler ve Ataman'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar izlettirildi.

Sedat Doğan: Büyük saldırılar olmuştur

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan şu açıklamaları yaptı: "Fenerbahçe Spor Kulübü geçen hafta bu maçta görev yapacak olan 1 hakemi eleştirdi, diğer 1 hakemi de eleştirmedi. Bu eleştirmeyen 'değerli' hakemin neler yaptığı ortada. Bu değerli hakemin tapelerde Fenerbahçeli yöneticiler ile neler konuştukları ortada. (Galatasaray TV, bu açıklamaların ardından hakem hatalarının yer aldığı bir video yayınladı) Sorgulanacak çok şey var. Tek noktadan bakamayız. Algı yönetiminin sonucudur. Yayıncı kuruluşuna yapılan baskılar, kameraların yerlerinin değiştirilmesi, sahaya seyirci almalar, yöneticilerimize yapılan son derece yakışıksız şeyler... Biz bunların sonuçlarının ne olması gerektiğini irdeleyeceğiz. Güvenlik toplantıları neticesinde yöneticilerin nerede oturacağı belirlenmişti. Fenerbahçeli yöneticileri Abdi İpekçi'de en iyi şekilde ağırladık. Seri 2-2'ye geldikten sonra aynı kişiler çıkıp ortamı gererek seriyi başka bir ortama taşımak istediler. Basketbol federasyonu yetkilileri buna çanak tutmuştur. Bize "Galatasaraylı yöneticilerin burada oturması yanlış anlaşılır" dediler. O locanın tamamı Fenerbahçe formalı seyircilere ayrılmıştı. Sayın Turgay Demirel siz görevinizi yapmıyorsunuz. Anonslar konusunda; bizim antrenörümüze bu kadar küfür ediliyorken, Türk bayrağını temsil eden bir antrenöre ana avrat küfür edilirken hiç önlem almıyorsunuz. Büyük saldırılar olmuştur."

Mehmet Karlı: TBF hukukun gereklerini uygulamalı

Daha sonra söz alan Galatasaray yöneticisi Mehmet Karlı, "Türkiye zor günlerden geçiyor. Spor dünyası şiddet olayların yaşandığı camia olarak öne çıkıyor. Hukuk kurulları, objektif ve tarafsız şekilde uygulanmalıdır. Hukuk devletin, mülkün ve sporun temeli olmalıdır. Hukuku uygulamazsanız hangi sponsor oraya girer. Spor da gelişemeyecektir. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun hukukun gereklerini uygulaması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. TBF'den ayrıcalık beklemiyoruz, sadece adalet istiyoruz. Hukuk kurallarının her kulübe ve herkese eşit uygulanmasını istiyoruz. TBF Disiplin Kurulu üyeleri bu kuralları aklından çıkarmamalıdır. Hukukun uygulanması aynı zamanda tarafsızlık gerektirmektedir. AİHM'nin bu konuda ne emrettiği çok açıktır. Suçlar cezasız kalmamalı. Takımlarla tapelerde ismi geçen hakemler, aynı takımın maçına atanıyor. Kimsenin basketbol camiasını anarşiye sürüklemeye hakkı yoktur. Federasyon yöneticileri varoluş nedenlerini sorgulamalı. TBF yöneticilerini, Disiplin Kurulu üyelerine, hakemlere bir şey söylemek istiyorum; biz sizden tek bir şey istiyoruz, haysiyetli davranmanızı. Hukuk kurallarını eşit ve tarafsız uygulayın" şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe'nin sahasının kapatılmasını istiyoruz"

Sedat Doğan toplantının sonunda yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin sahasının kapatılmasını istediklerini vurgulayıp "Biz son topa kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse federasyonu da yeneceğiz. 6222'yi mi kullanırsınız, şiddet yasasını mı kullanırsınız artık, ne kullanılıyorsa kullanılsın ama, bu iş çözülsün. Başı ne zaman dara geldiğinde bu işi yapanlar bellidir, bunların elemine edilmesi lazım. Bizim sahamızda olan olaylar karşısında sahamız kapandıysa şimdi Fenerbahçe'nin de sahasının kapanması lazım, bunu bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz