Basketbol

Galatasaray'ı umutlandıran gelişme

03 Mayıs 2014 Cumartesi 17:14 - Son Güncelleme 03 Mayıs 2014 Cumartesi 19:08

Basketbol Avrupa Ligi Başkanı'ndan Cimbom'u umutlandıran bir açıklama geldi.

Basketbol Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu, Galatasaray Kulübü'nün görüşmeleri sürdürdüğü A lisansıyla ilgili düzenleme yapacaklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bertomeu, İspanya'nın Valencia ile Rusya'nın Unics Kazan takımları arasında oynanan ULEB Avrupa Kupası final serisi ilk maçından önce Galatasaray Liv Hospital'ı da ilgilendiren A lisansı sürecini hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa Ligi lisans sistemi üzerinde bazı hataların olduğunu kabul eden Avrupa Ligi başkanı, yeni sistemi 2015-2016 sezonunda uygulamayı istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Fazla olmasa da bazı ülkelerde şampiyon ve finalist takımların lisansı mevcut. Şu anda lisans sistemini yeniden gözden geçiriyoruz. Sistemin pek çok olumlu noktası var ama bazı hataları düzeltmemiz gerek. Önümüze bakmalı ve kısa vadede sistemin işlerliğini düzeltmeliyiz. Bu anlamda daha avantajlı olan İspanya örneğinde olduğu gibi lisans sistemini esneklik kazanmak için yeniden modifiye etmekten söz ediyoruz. İspanya'nın avantajını kullanabilen başka bir ülke yok. Bu, henüz Avrupa Ligi Yönetim Kurulu'na sunmadığımız bir fikir ama bunu yapmak ve 2015-2016 sezonunda uygulamak istiyoruz."

Bertomeu, mevcut sistemin B lisansı ve A lisansı anlamında bazı ülkelerde soruna neden olduğu anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer A lisansı olan bir takım yerel liginde şampiyon olursa, onun yeri bir sonraki ülkeye geçiyor, liginden bir sonraki takıma değil. 2009 yılından beri bu sistemi uyguluyoruz ve böylece daha fazla ülkeyi Avrupa Ligi'ne katma şansımız oldu. Bunun olumlu bir şey olduğunu düşünüyoruz. Kötü tarafı ise bazı takımlar sıralama belli olana kadar gelecek sezon Avrupa Ligi'nde oynayıp oynayamayacağını bilmiyor. Bu bizim sistemimizin düzeltmek istediğimiz bir işlevsizliği, bugünden temmuza kadar işimiz bunun üzerinde çalışmak olacak."

Türkiye'de Galatasaray Liv Hospital, A lisansı almak için ciddi bir çalışma yürütüyor. Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde son 8 takım arasına kalan Galatasaray'ın gelecek sezon "Devler Ligi"nde yer alması için Beko Basketbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlaması gerekiyor. Türkiye'den şu anda Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in A lisansı bulunuyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz