Basketbol

Genç yıldız Beşiktaş'tan neden ayrıldı?

13 Temmuz 2014 Pazar 18:10 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2014 Pazar 18:23

Beşiktaş, Darüşşafaka Doğuş ile anlaşan Mehmet Yağmur ile ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Beşiktaş İntegral Forex'ten ayrılan Mehmet Yağmur ile anlaşma yollarını aradıklarını ancak bu oyuncunun kendilerinin verdiği teklifi kabul etmeyerek Darüşşafaka Doğuş'a transfer olduğunu söyledi.

"Yaptığımız artışı yeterli bulmadı"

Özköse, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Mehmet Yağmur'un iki yıllığına anlaştıkları ve normal şartlarda sözleşmesinin bu yıl da devam etmesi gereken bir oyuncu olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ancak play-off maçları sonunda bize gelip, geride kalan dönemde iyi performans gösterdiğini ve bunun karşılığında ücret artışı beklediğini ifade etti. Bu talebini bir yere kadar haklı gördük ve kendisine sözleşmesinde yazan rakamın üzerinde yeni bir teklif yaptık. Mehmet bunu yeterli bulmadı. Çeşitli takımlardan çok daha iyi teklifler aldığını ve Beşiktaş'ın bu tekliflere denk yeni bir sözleşme önermemesi durumunda kulübümüzden ayrılabileceğini bildirdi."

"Mehmet, Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı"

Ellerindeki bütçe doğrultusunda akılcı transfer politikası izlemenin birinci öncelikleri olduğunu kaydeden Özköse, "Mehmet'i elimizde tutmanın zor olabileceği fikrinden hareketle o pozisyon için başka adaylarla görüştük. Yine de haziran ayı sonu geldiğinde Mehmet Yağmur'a yaptığımız son teklif geçerliliğini korumaktaydı. Ancak o, 30 Haziran günü sözleşmesindeki fesih bedelini ödeyerek Beşiktaş'la olan birlikteliğini noktalamayı uygun buldu ve Darüşşafaka Doğuş ile anlaştı. Transfer dönemlerinde bu tip ayrılıkları olgunlukla karşılamak gerek. Biz de öyle yaptık. Medyaya yaptığımız açıklama ile kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ettik ve yeni takımında başarılar diledik" dedi.

"Kandemir'in kafasında farklı bir plan vardı" iddiasına yanıt

Milli basketbolcunun, bir gazetede yer alan, "Bence Ahmet Kandemir'in kafasında farklı bir plan vardı. Beni takımında istemedi. İsteseler tutarlardı" ifadelerine de yanıt veren siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş, geçmiş transfer dönemlerinde yapmış olduğu hesapsız harcamaların acısını çok çekti. Artık transferin geleceği ipotek altına alarak, kulübümüzü borçlandırarak değil, ortak akılla ve ayağını yorganına göre uzatarak yapılan bir şey olduğunu bilen bir yönetim anlayışımız var. Dolayısıyla, harcadığımız her kuruşu titizlikle hesaplıyor ve sözleşmelerimize sadık kalmaya özen gösteriyoruz. Mehmet Yağmur'la transfer döneminde yaşadıklarımıza bir de bu gözle bakmak lazım. Ayrıca Mehmet, koçumuz Ahmet Kandemir'in kendisine güvenmediği görüşünde belki haklı olabilir. Böyle bir güvensizlik varsa, bunun temelinde geçtiğimiz yıl takımımız ligde ve Avrupa Kupası'nda mücadelesini sürdürürken, ara transferin son gününde Mehmet'in gelip, teknik yönetime kulübümüzden ayrılarak Darüşşafaka'ya gitmek istediğini söylemiş olması yatıyor olabilir. Antrenörler her koşulda güvendikleri oyuncularla çalışmak isterler ve bu tür oyuncular söz konusu olduğunda, kulüp yönetimleri de ekonomik koşullarını sonuna kadar zorlamaya çalışır."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz