Basketbol

Gergin derbide zafer Beşiktaş'ın

20 Mart 2017 Pazartesi 22:38 - Son Güncelleme 20 Mart 2017 Pazartesi 23:16

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında Beşiktaş Sompo Japan ile Galatasaray Odeabank Akatlar Spor Salonu'nda karşılaştı.  

Küfürlü tezahüratlar nedeniyle maçın durduğu zorlu mücadelede siyah-beyazlılar, ezeli rakibini 90-84 yenerek, derbiden zaferle ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım bu sonuçla ligdeki galibiyet sayısını 17'ye çıkarttı. Galatasaray Odeabank ise bu sezon 10. kez mağlubiyet yaşadı.

Sezonun ilk yarısındaki maçı 84-78'lik skorla kaybeden Beşiktaş Sompo Japan, rakibi karşısında rövanşı da aldı.

- Rakibi karşısında 7 maç aradan sonra kazandı

Beşiktaş Sompo Japan, ligde Galatasaray Odeabank'ı 7 maç aradan sonra mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takım karşısında son galibiyetini, 2013-2014 sezonu play-off çeyrek final ilk maçında elde eden siyah-beyazlı takım, daha sonra oynanan 7 müsabakada rakibine yenilmişti.

- Küfürlü tezahürat nedeniyle maça ara verildi

Beşiktaşlı taraftarların küfürlü tezahüratları nedeniyle maçın son bölümünde hakemler ile iki takım oyuncuları soyunma odalarına gitti.

Siyah-beyazlı taraftarların maç boyuncu Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman'a yönelik küfürlü tezahüratları nedeniyle üç kez uyarı anonsu yapıldı.

Müsabakanın bitimine 1 dakika 24 saniye kala üçüncü anons yapıldı ve hakemler soyunma odasına yöneldi. Ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına giderken, 15 dakikalık aranın ardından hakemler ve takımlar tekrar sahaya döndü ve maça kaldığı yerden devam edildi.

Bu arada, Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Ergin Ataman'a küfür etmemeleri konusunda siyah-beyazlı taraftarlara uyarıda bulundu.

Öte yandan, karşılaşmada bir grup taraftarın, Galatasaray Kulübünün kurucusu Ali Sami Yen aleyhine de küfürlü tezahüratta bulunması dikkati çekti.

Salon: Beşiktaş Akatlar Arena

Hakemler: Murat Biricik, Aytuğ Ekti, Serhat Büker

Beşiktaş Sompo Japan: Thompson 21, Roll 8, Strawberry 12, Clark 24, Sertaç Şanlı 11, Stimac 12, Weems, Muratcan Güler, Şafak Edge, Erkan Veyseloğlu 2, Kenan Sipahi,

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 20, Göksenin Köksal 2, Micov 18, Daye 14, Pleiss, Tyus 9, Mc Collum 14, Diebler 7, Ege Arar

1. Periyot: 28-15

Devre: 48-35

3. Periyot: 69-63

Maçtan dakikalar...

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede üst üste Galatasaray Odeabank hücumlarında sayıya izin vermeyen Beşiktaş Sompo Japan, 7-0'lık bir seriyle 6. dakikada skoru 15-8 yaptı. Sertaç Şanlı ve Thompson ile ürettiği sayılarla etkili olan ev sahibi ekip, Stimac'ın basketiyle son dakikada farkı 11 sayıya yükseltmeyi başardı (26-15). Siyah-beyazlılar ilk çeyreği 28-15 üstünlükle kapattı.

İkinci çeyreğe 5 sayı üreterek başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 13. dakikayı 17 sayı önde geçti (36-19). Galatasaray Odeabank 6-0'lık seriyle farkı eritmeye çalışırken, Beşiktaş Sompo Japan Thompson, Clark ve Strawberry'nin etkili performansıyla skoru bulmaya devam ederek soyunma odasına 48-35 önde gitti.

Beşiktaş Sompo Japan, Clark'ın sayılarıyla üçüncü çeyreğe başlarken Galatasaray Odeabank, peş peşe bulduğu basketlerle 27. dakikada farkı 7 sayıya düşürdü (61-54). Beşiktaş Sompo Japan'ın hücumda yaptığı top kayıplarını değerlendiren sarı-kırmızılılar, Mc Collum'un basketleriyle maça ortak oldu. Galatasaray Odeabank son 30 saniyede Sinan Güler'le 5 sayı üreterek farkı 6 sayıya indirdi ve üçüncü çeyrek ev sahibi takımın 69-63 üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyrekte savunmada etkili oyunun devam ettiren Galatasaray Odeabank, Tyus'ın sayılarıyla 33. dakikada farkı 4 sayıya indirdi (74-70). Thompson'ın üç sayılık basketiyle toparlanan Beşiktaş, Stimac ve Strawberry'nin verdiği katkıyla 37. dakikada farkı yeniden 10 sayıya çıkardı (82-72). Galatasaray Odeabank, 5-0'lık bir seriyle son dakikada arayı yine kapatsa da Beşiktaş Sompo Japan mücadeleden 90-84 galip ayrıldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz