Basketbol

G.Saray Avrupa'ya gidebilecek mi?

20 Haziran 2014 Cuma 14:45 - Son Güncelleme 20 Haziran 2014 Cuma 15:35

Galatasaray'ın Fenerbahçe maçına çıkmaması tartışmalara neden oldu.

Galatasaray, Fenerbahçe ile yapılan Beko Basketbol Ligi final serisi son maçına çıkmadı. Sarı lacivertliler, maç saatinde Ülker Sports Arena'ya çıktı ve 15 dakika bekledi. Sahada rakip olmadığı hakemler tarafından tescil edildikten sonra kutlamalar başladı.

YİNE O ŞARKI! TIKLAYIN...

Fenerbahçe resmi internet sitesi de kendisini şampiyon ilan etti.

Bu arada Fenerbahçeli yöneticiler, ezeli rakip Galatasaray'a büyük tepki gösterdi. Yöneticiler, Galatasaraylı yöneticilerin basiretsiz davrandığını savundu.

Galatasaray da şampiyonmuş gibi!

Fenerbahçe maçına çıkmayan Galatasarayli basketbolcular da yönetim tarafından şampiyon olmuş gibi kutlama yemeğine götürüldü. Bir iddiaya göre oyunculara ve teknik ekibe şampiyonluk primi de verilecek. Bununla birlikte Galatasaray, özel bir tişört hazırlattı ve satışa sundu. Tişörtte Fransızca "Noblesse Oblige / Asalet Mecbur Kılar" yazıyor.

Şimdi ne olacak?

Tüm bu gelişmelerden sonra asıl merak edilen konu, bundan sonra ne olacağı? Öncelikle prosedür işleyecek, hakem raporları Basketbol Federasyonu tarafından değerlendirilecek ve karar verilecek. Kimsenin Fenerbahçe Ülker'in 2013-2014 sezonu şampiyonu olarak ilan edilmesinden şüphesi bulunmuyor.

60 YILLIK MEVZU... MEĞER F.BAHÇE DE ÇEKİLMİŞ! OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Asıl merak edilen konu belki de Galatasaray'a yönelik yaptırımlar ve Galatasaray Liv Hospital'ın Avrupa macerasının akıbeti. Fanatik'e konuşan ismi verilmelen bir TBF yetkilisi, Galatasaray'ın ligden düşürülmesinin söz konusu olmadığını vurguladı. 

Verilecek ceza ağır para cezası ve yöneticilere hak mahrumiyeti olacak gibi görünüyor. Fanatik'e konuşan yetkili ayrıca Galatasaray'ın Euroleague'e katılabileceğini, ULEB tarafından organize edilen ligin farklı kabul kriterleri bulunduğunu vurguladı.

Galatasaray'ın, yaptırımlar sonrası takınacağı tavır ve yapacağı girişimler de ayrıca merak ediliyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz