Basketbol

G.Saray, F.Bahçe maçına çıkmıyor!

19 Haziran 2014 Perşembe 11:52 - Son Güncelleme 19 Haziran 2014 Perşembe 17:57

Sarı kırmızılılar kampı dağıttı, sezonu kapattı.

Galatasaray, Fenerbahçe ile süren ve serinin son maçına gelinen Beko Basketbol Ligi final maçına çıkmama kararı almıştı. Sarı kırmızılılar, bu karardan vazgeçmedi.

GALATASARAY'DAN ŞOK KARAR!

Galatasaray Liv Hospital kampı, maçtan dört saat önce dağıldı.

Galatasaray Liv Hospital Basketbol Sorumlusu Murat Özyer, çıkışta bir açıklama yaptı.

Özyer şöyle dedi:

"Oyuncularımızla son toplantımızı yaptık. Hepsine teşekkür ettik, güzel bir sezon geçirdiğimiz için. Malum kararı onlara tebliğ ettik. Bugün sezonu bitirmiş olduk. Yarın, yönetimle birlikte sezonu kutlama yemeğimiz olacak. Ondan sonra oyuncuların tatil dönemi başlayacak. Belki bu bazı şeylerin başlangıcı olur diye düşünüyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra ne kararlar çıkacağını göreceğiz. Biz sezonu bitirdik. Normal maç rutinimizi gerçekleştirdik. Eşit uygulamalar olmadığından dolayı, uzlaşma olmadığından dolayı bu kararı uygulamaya geçtik. Oyuncular da bizler de son ana kadar maçı oynamak istedik. Ancak bir adım atılmadı. Bundan sonra hep beraber gözlemleyeceğiz. Başkanımız söyledi, ben de görmekte sakınca görmüyorum. Türkiye'ye basketbolu getiren kulüp Galatasaray... Geçen sezon şampiyon olan takım, Avrupa'da başarılar elde eden bir kulüp... Yarın yemekle kutlama yapacağız. Kararları bildiririz. Başkanımız açıkladığı şeyin arkasında duruyor. Bunun yorum yapacak bir şeyi yok. Bu maç oynanmak istenseydi oynatılırdı. Taraftarlar büyük destek verdi. Bütün camiamıza teşekkür ediyorum. Bu karar ve bundan sonraki kararlar umarım hayırlı olur."

"FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN"

Koç Ergin Ataman da teknik ekip ve oyuncular olarak yönetimin kararının arkasında olduklarını bildirdi. Ergin Ataman, şöyle konuştu:

"Çok üzgünüm öncelikle. Son iki yılda şampiyonluk yaşayan bir koçum. Geçtiğimiz yıl 23 yıl aradan sonra Galatasaray'ı şampiyon yapan koç olarak bu inancımı korudum. Bu sezon yaptıklarımız ve play-off'taki iyi basketbolumuz bu noktada şampiyon olacağımıza yüzde 100 inanıyordum. Galatasaray camiası, şampiyonluktan çok daha önemli şeyler olduğunu gösterdi. Kararlı durdu yönetimimiz. Talepleri vardı federasyondan. Özellikle 5. maçta yaşadıklarımızla ilgili. Sportif açıdan gerçekten üzgünüm. Ama bu karar umarım bundan sonra sporcularımız rahat bir şekilde spor yapabileceği, bizlerin etrafımızda çevik kuvvetlerden olmadan görev yapabileceği bir ortam için bir ışık olur. Son olarak biz dün bu saatlerde Abdi İpekçi'de idman yaptık. Fenerbahçe camiasından bir-iki söylemim için özür diledim. Çok büyük bir kulübün başkanı olan Aziz Yıldırım'dan da özür beklediğimi söyledim. Görüyorsunuz, hiçbir açıklama yok. Olsun, hayırlı olsun bu şampiyonluk. Bizler spor camiasında çok önemli insanlarız. Milli Takım ile madalya kazanmak için çalışmalara başlayacağız. Oyuncularımız da maçı oynamayı çok istiyorlardı. Onlar da şampiyonluğa inanıyordu. İnanmasalar bu hale gelmezdi seri. Yarın akşam tüm kurullarıyla Galatasaray, bize bir teşekkür yemeği organize etti. Sonra da onları tatile göndereceğiz. 17 Haziran Türk sporu için bir milat olacaktır. Herkes sporun spor için yapıldığını görür." 

FENERBAHÇE'DEN İĞNELEYİCİ AÇIKLAMA

Galatasaray Liv Hospital maça çıkmadığı için Fenerbahçe Ülker hükmen galip sayılarak şampiyon olacak. Sarı lacivertliler maç saatinde Ülker Sports Arena'ya çıkacak ve bir süre rakibini bekleyecek. 15 dakika sonra da şampiyonluğunu ilan edecek.

FEDERASYON'DAN "SAHAYA ÇIK" ÇAĞRISI

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz