Basketbol

G.Saray'da bir transfer daha!

20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:38 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2014 Çarşamba 12:42

Galatasaray Liv Hospital, Litvanyalı oyuncu Martynas Pocius'u kadrosuna kattı.

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Liv Hospital, Litvanyalı oyuncu Martynas Pocius'u kadrosuna kattı.

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, 2 ve 3 numaralı pozisyonda oynayan Litvanyalı basketbolcu Martynas Pocius ile 1 artı 1 sezonluk anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Kariyerinde son olarak ülkesinde Zalgiris Kaunas takımının formasını giyen 28 yaşındaki oyuncu, THY Avrupa Ligi'nde 10,8 sayı 2,9 ribaund 2,5 asist ortalaması yakaladı. Litvanyalı oyuncu, eski takımıyla Galatasaray Liv Hospital karşısında ürettiği 26 sayıyla kariyer rekorunu kırmıştı.

Yeni transfer, çocukken parmağını kaybetmesine rağmen ortaya koyduğu mücadeleyle dikkati çekiyor. 12 yaşındayken üç parmağını metal kesme makinesinde kaybedip iki parmağını kurtarabilen Pocius, sol el orta parmağını yitirmesine rağmen büyük bir mücadele sergileyerek basketbol kariyerinin bundan etkilenmesine izin vermedi.

Duke Üniversitesi mezunu olan Litvanyalı oyuncu, Mike Krzyzewski gibi bir efsaneyle çalışma fırsatı buldu. Amerika'dan ülkesine dönen ve Zalgiris Kaunas ile Avrupa macerasına başlayan Pocius dikkatleri üzerine çekip Real Madrid'e transfer oldu. 1,96 metre boyundaki oyuncu, son Avrupa Şampiyonası'nda Litvanya Milli Takımı forması da giydi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz