Basketbol

G.Saray'da yeni sezon hazırlıkları

28 Haziran 2014 Cumartesi 14:12 - Son Güncelleme 28 Haziran 2014 Cumartesi 15:15

Galatasaray'da basketbol şubesi yeni sezona hazırlanıyor.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, oluşturacakları kadroyla yeni sezonda Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğun en büyük adayı olacaklarını söyledi.

Özyer, sarı-kırmızılı kulübün erkek ve kadın basketbol takımlarının geride kalan sezonda gösterdiği performans, yeni sezon yapılanmaları, iç ve dış transfer çalışmaları ve gelecek sezonki hedefleri hakkında AA'ya açıklamalarda bulundu. Murat Özyer, gelecek sezon şampiyonluğun en önemli adayı olacaklarını ileri sürerek, "Temmuz ve ağustos ayında şampiyonluk kazanılmıyor. Kuracağımız iyi kimyayla, doğru ve akıllı stratejilerle son iki sezonki gibi şampiyonluğun en önemli adayı olacağız" dedi.

Geride kalan sezonda Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı ile 3 kupa kaldırdıklarını hatırlatan Özyer, "Kadınlarda Türkiye Kupası, Türkiye Ligi şampiyonluğunun yanında 2009'daki FIBA Avrupa Kupası'nın ardından kulüpler bazında en büyük organizasyon olan FIBA Avrupa Ligi şampiyonluğunu Türkiye'ye getirme başarısını elde ettik. Özellikle kendinden yüksek bütçeli takımları eleyerek bu başarıyı kazandı" diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı'nın yaşadığı sakatlıklara rağmen başarılı bir sezonu geride bıraktığını anlatan Özyer, "Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da mücadele eden erkek takımımızda 5 numara Nathan Jawai ile ikinci guardımız Jamont Gordon sezonu kapattı. Bunun yanında Markoishvili ve Ersin Dağlı da sezonun önemli bir kısmında arkadaşlarıyla beraber olamadı. Buna rağmen Türkiye'yi Avrupa'da son 8 takım arasına sokan Galatasaray Liv Hospital, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da çok başarılı bir sezon geçirdi" ifadelerini kullandı.

Erkekler ve kadınlarda iç transfer çalışmaları sürüyor

Sarı-kırmızılı kulübün basketbol şube koordinatörü Özyer, erkek ve kadın takımlarında iç transfer çalışmalarını sürdüğünü kaydederek, "Erkeklerde geçen seneye oranda daha ekonomik bir bütçeyle yola çıkacağız. Elimizdeki bütçeyi daha efektif kullanarak, hem Türkiye'de hem de sadece sportif başarıyla ikinci kez doğrudan katıldığımız THY Avrupa Ligi'nde geride kalan sezon yaşadığımız başarıyı ileri götüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın Dinamo Kursk takımıyla nisan ayında özel bir sözleşme yapan kaptan Işıl Alben'in takımda kalması için görüşmelerin sürdüğünü aktaran Özyer, "Kadın takımımızda iç transferimizi bitirmedik ama geçen sezon bizimle olan oyuncuları kaybetmek istemiyoruz. Şebnem Kimyacıoğlu ve Nevriye Yılmaz ile tekrar anlaşmak istiyoruz. Işıl Alben konusunda da görüşmelerimiz hala devam ediyor. Umut ediyorum ki en kısa sürede hem Işıl hem de Galatasaray için en hayırlı sonucu elde ederiz" diye konuştu.

Murat Özyer, erkek takımında Sinan Güler, Furkan Aldemir, Göksenin Köksal, Doğukan Sönmez ve Zoran Erceg'in kontratlarının devam ettiğini bildirerek, "Carlos Arroyo'nun sözleşmesinde karşılıklı olarak hem kulübün hem de oyuncunun temmuz ayının 10'una kadar çıkış opsiyonu var. Ama iki taraf da birbiriyle beraber olmak istiyor. Temmuz ayının ikinci haftası bu konuda netleşme sağlanacak" şeklinde görüş belirtti.

"Kerem Gönlüm ile anlaşmaya çok yakınız"

Sarı-kırmızılı takımın geride kalan sezonki başarısında önemli rol sahibi olan Ender Arslan ve Cenk Akyol ile yola devam etmek istediklerini belirten Özyer, sezonu Anadolu Efes'te geçiren Kerem Gönlüm ile anlaşmaya yakın olduklarını söyledi.

Ender, Cenk ve Kerem transferinin gelecek hafta şekillenmesini beklediğini kaydeden Murat Özyer, şöyle konuştu:

"Ender Arslan ve Cenk Akyol'u takımda tutmak istiyoruz. Bununla ilgili görüşmeleri de yapıyoruz. Ender ile aşağı yukarı her konuda anlaşma sağlamak üzereyiz. Önümüzdeki hafta bu konunun şekilleneceğini düşünüyorum. Aynı şey Cenk için de geçerli olacak. Bunların yanında Kerem Gönlüm ile yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta başında bu işi sonlandırmaya gayret edeceğiz."

"Forvete ilk tercihimiz Markoishvili"

Yabancı oyuncu transferinde çalışmaların sürdüğünü dile getiren Murat Özyer, forvet pozisyonu için ilk tercihlerinin, son iki sezondur sarı-kırmızılı formayı terleten Gürcü oyuncu Manuchar Markoishvili olduğunu söyledi.

Özyer, Markoishvili'nin yüksek ücret talep ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yabancı transferi konusunda forvete Markoishvili ile anlaşmak istiyoruz. İyi bir sezon geçirdiğinden dolayı çok yüksek rakamları telaffuz ediyor. Haklı olsa da kendi bütçemiz içinde kalan rakamlarla hareket etmek zorundayız. Kendisi, temmuz ayı başında bize cevabını verecek. Ona göre bu pozisyona diğer alternatifleri değerlendireceğiz. İlk tercihimiz iki senedir beraber olduğumuz Markoishvili'yi kendi şartlarımızda takımda tutabilmek. Pivot bölgesinde de iyi bir transfer yapmak istiyoruz. Bu bölge için bazı oyuncularla görüşüyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz