Basketbol

Hakemi savcıya şikayet ettiler

06 Nisan 2016 Çarşamba 19:54 - Son Güncelleme 06 Nisan 2016 Çarşamba 17:02

Trabzonspor Medical Park hakeme suç duyurusunda bulundu

Trabzonspor Basketbol Kulübü, bordo-mavili takımın Spor Toto Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes ile yaptığı karşılaşmanın başhakemi Erşan Kartal hakkında, görevini kötüye kullandığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bordo-mavili kulübün, avukat Arzu Çalık aracılığıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu şikayet dilekçesinde, 4 Nisan'da Trabzon'da oynanan Trabzonspor Medical Park- Anadolu Efes maçında, başhakem Erşan Kartal'ın maç boyunca yanlı ve hatalı kararlar verdiği, Kartal'ın eylemleri ve görevinin gereklerine aykırı davranışlarının sonuca etki ettiği savunuldu.

Kartal'ın kararları ve davranışlarının, gerek tribünlerdeki gerekse televizyondan maçı izleyen bordo-mavili taraftarları tahrik ettiği öne sürülen dilekçede, "Kartal, yalnızca yanlı kararlar vermekle kalmamış, tribünlerdeki taraftarlarımızın hiçbir taşkınlığı, anons gerektirecek tezahüratları olmamasına karşın, maçta 3 kez anons yaptırarak, dostluk içinde geçen maçta taraftarlarımızı provoke etmiştir. Daha sonrasında da can güvenliğinin tehlikede olduğu şeklinde bir algı yaratmaya çalışarak soyunma odasına gitmiş ve uzunca bir süre burada kalıp, maçı duraksatarak taraftarlarımız ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmiş ve taraftarları tahrik etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, hatalı kararlarla maça damga vurduğu iddia edilen Kartal'ın bu hareketleri kasıtlı yaptığı savunularak, Kartal'ın "Görevi kötüye kullanma", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile 6222 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etme" suçlarından cezalandırılması istendi.

Trabzonspor Kulübü, ayrıca konuyla ilgili Basketbol Federasyonuna da 3 sayfalık yazı gönderdi. Bordo-mavili kulüp, söz konusu yazıda, kötü ve yanlı kararları nedeniyle maçın başhakemi Kartal ve diğer hakemlerden Halil Baldemir ile ilgili yaptırım uygulanmasını talep etti.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes, normal süresi 59-59 biten ve uzatmaya giden karşılaşmayı 73-65 kazanmıştı.

Maçın normal süresinin bitimine 5 dakika 40 saniye kala taraftarların kötü tezahüratı gerekçesiyle hakemler üçüncü anonsun ardından soyunma odasına gitmişti. Daha sonra uygun ortamın oluşmasıyla maç kaldığı yerden devam etmişti.


 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz