Basketbol

Hidayet Türkoğlu'ndan "seyirci" açıklaması

20 Ağustos 2021 Cuma 11:55 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2021 Cuma 13:32  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Türkoğlu, salonlara seyirci alınmasına ilişkin, "Sezonun ilk maçından itibaren %50 kapasiteyle seyirci almak istiyoruz" dedi.

Yeni sezonun basketbol camiasına hayırlı olması dileğiyle sözlerine başlayan Türkoğlu, "Geçen sene pandeminin yoğun olduğu bir süreçte sezonu bitirebildiğimiz için çok mutluyuz. İnanıyorum ki her geçen gün, pandeminin azalacağı ve halkımızın da aşılarını olacağı bir sürecin ardından inşallah biz sporseverler ve basketbol yöneticileri olarak salonlara seyirci almayı düşünüyoruz. Salonlarda seyircisiz basketbolun hiçbir keyfi yok. Ülke olarak bu süreci geçen senedeki gibi sağlıklı ve daha iyi bir şekilde atlatırız. Ülke olarak bu süreçten sağlıklı bir şekilde kurtuluruz. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

"Seyircili oynatmak istiyoruz"

Müsabakaların seyircili oynanmasına yönelik çalışmalar yapıldığını dile getiren Türkoğlu, "Seyircili oynatma isteğimiz var. Sağlık kurulumuzla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Sezonun ilk maçından itibaren %50 kapasiteyle seyirciyi almak istiyoruz. Uygulayacağımız prosedürleri çalışıyoruz. Önce kulüplerimizle, sonra da kamuoyuyla paylaşacağız. İlk dileğimiz sezonun ilk maçından itibaren salonları seyirciyle buluşturmak... Her geçen gün pandeminin azalacağını ve hayatın normale döneceğini hesap ederek bu çalışmaları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, TBF Başkan adaylığı süreciyle ilgili yaptığı açıklamada ise, "İnşallah demokratik bir süreç olur. Aday olmak isteyenlerin planlarını projelerini anlatacağı bir seçim olur. Biz önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağız. İlk dört sene içerisinde yaptıklarımızı tüm kamuoyuyla, basketbol camiasıyla paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda neler yapmak istediğimizi de paylaşacağız. Basketbolu daha iyi yere getirmek isteyen arkadaşlar olursa seve seve o çekişmeye biz de girmek isteriz. Bizim de yaptıklarımız var, yapamadıklarımız var. Bunu da ekip olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz