Basketbol

"Hidayet Türkoğlu'nun listesindeyim"

07 Ekim 2016 Cuma 12:27 - Son Güncelleme 07 Ekim 2016 Cuma 09:32

Eski milli basketbolcu: "Yeni dönemde Hidayet Türkoğlu ile birlikte güzel bir ekip oluşturulacak. Türk basketboluna en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz"

Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın başarılı isimleri arasında yer alan ve aktif sporculuk kariyerini sonlandıran eski milli basketbolcu Kerem Tunçeri, bundan sonraki dönemde Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yapılacak genel kurul seçimlerinde Hidayet Türkoğlu'nun yönetim kurulu listesinde yer alacağını söyledi.

Türkiye'de ve yurt dışında birçok takımın formasını giyen eski milli basketbolcu Kerem Tunçeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk basketbolu için yeni dönemde projelerinin olduğunu ve bunları adaylık sürecinin netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Hidayet Türkoğlu'nun yıllarca Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Tunçeri, "Hidayet Türkoğlu başkanlık görevini en iyi şekilde yapacaktır. Ben de Türkoğlu'nun listesindeyim." dedi.

TBF'de şu an bakıldığında başkan olabilecek bir kaç kişiden birisinin Türkoğlu olduğunu belirten Tunçeri, şöyle konuştu:

"İki senedir yöneticilik yapıyor, işin o kısımını da öğrenmiş durumda. Eski oyuncuların yer aldığı, beraber büyüdüğümüz arkadaşlardan kurulu bir ekip olacak. İsimlerini söyleyemiyorum. Kesinleşsin hep beraber göreceğiz. Türk basketbolu için elimizden geleni yapacağız. Güzel bir ekip kurulacak."

-"Hidayet Türkoğlu ile birlikte güzel bir ekip oluşturulacak "

Kerem Tunçeri, Türk basketbolunun altyapısı ve yerli oyuncuların durumlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Altyapıda yetenekli oyuncuların bulunduğunu anlatan Tunçeri, şunları söyledi:

"Genç oyuncular kendilerine yatırım yapmıyorlar. Normal rutin antrenmanlarının dışında ekstra çalışmalar yapmaları gerekiyor.Yerli oyuncular formayı kapıp süre almakta sorun yaşıyorlar.Tabii bazı sıkıntılar da var. Takımlarımızda çok sayıda yabancı oyuncular yer alıyor. İlerleyen süreçte sorunun çözülmesi için projeler gelecektir."

Alt yaş guruplarında genç milli takımların şampiyonalardan madalyayla dönüklerini hatırlatan Tunçeri," Başarılı gibi gözüksekte A Milli Takımımıza bu oyuncuların yükselişi noktasında sorun yaşıyoruz. Çünkü bu oyuncular takımlarında süre alamıyor. Liderlik vasfı olan takımı sürükleyici oyuncu sayımız ne yazık ki fazla değil. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Tunçeri, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk basketboluna yapılan yatırımlarla kalitesi arttı. İyi yabancı oyuncular ligimizde mücadele ediyor. Basketbolda organizasyonları güzel yapıyoruz. THY Avrupa Ligi'nde 2017 Dörtlü Final'i İstanbul'da yapılacak. İnşallah bir ya da 2 takımımız orada olur. Gider hep beraber maçlarını izleriz. Önümüzde, ev sahibi ülkelerden biri olduğumuz 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası var. Federasyonda yapılacak seçimlerin ardından milli takımımızın hocası ve yapılacak çalışmalar belli olur. Yeni dönemde Hidayet Türkoğlu ile birlikte güzel bir ekip oluşturulacak. Türk basketboluna en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz