Basketbol

"Keyifli bir maç oldu"

01 Aralık 2013 Pazar 18:48 - Son Güncelleme 01 Aralık 2013 Pazar 18:53

Obradovic, takım savunmasının istediği gibi olmadığını ifade etti.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Beko Basketbol Ligi'nde Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşısında ortaya koydukları mücadeleyle, izleyenlere keyifli bir maç yaşattıklarını söyledi.

Ülker Sports Arena'daki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, taraftar desteğine teşekkür ederek mücadeleyi şöyle değerlendirdi:

"Keyifli bir maç oldu. Bizim için önemli olan taraftarımıza güzel anlar geçirtebilmek. Onların desteğini almak ilerisi için önemli. Avrupa Ligi maçından dönüşte, iki gün dolmadan maç oynamamız, takımın dinlenmesi açısından zor oluyor. Daha fazla rotasyon yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu herkes için çok önemli. Önemli ve uzun bir sezon var önümüzde. Burada herkesin takıma yardım edebiliyor olması lazım. Şu anda savunmamızın istediğimiz düzeyde olmamasının nedeni takvimin sıkışıklığı. Özellikle bu hafta kendi savunmamızla ilgili çok çalışmamız gerekiyor. İstediğimiz düzeyde değiliz."

"25-30 dakika herkese keyifli basketbol izlettik"
Torku Konya Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Cengiz Karadağ ise büyük takımlara karşı mücadeleyi dengede götürürken yaşanan konsantrasyon düşüşlerinin pahalıya mal olduğunu söyledi.

Bu konuda dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Karadağ, "Bizim seviyemizdeki takımların büyük maç kazanması için, fark 6-8 sayıda giderken konsantrasyon düşüklüğünün tahammülü olmuyor. İki dakika içinde fark 14 sayı oldu. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Rakibimizi tebrik ediyoruz. Bence 25-30 dakika kadar herkese keyifli bir basketbol izlettik. Ancak bu tarz maçlar için bazen 39 dakika bile yetmez" diye konuştu.

Cengiz Karadağ, 3. periyodun sonunda tansiyonun yükseldiği bölümde kendisine teknik faul verilmesiyle ilgili soru üzerine, "Masa hakemlerine gidip toplam faulün kaç olduğunu soracaktım. 4 faul olduğunu söylediler. Yerime dönerken teknik faul aldım. Çalanın ağzına sağlık, teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz