Basketbol

"NBA'e tekrar gideceğim"

02 Mart 2016 Çarşamba 11:48 - Son Güncelleme 02 Mart 2016 Çarşamba 10:38

Daçka'nın milli basketbolcuları Furkan ve Emir'den dikkat çekici açıklamalar...

Darüşşafaka Doğuş'un milli basketbolcuları Furkan Aldemir ve Emir Preldzic, THY Avrupa Ligi'nde yakaladıkları çıkışı devam ettirerek çeyrek finale çıkmak istediklerini söyledi.

Top 16 turunda E Grubu'nda yer alan ve son 3 haftada aldığı 2 galibiyetle çeyrek final umutlarını sürdüren yeşil-siyahlıların tecrübeli basketbolcuları Furkan ile Preldzic, AA'ya açıklamalarda bulundu.

Kısa süren NBA macerasından sonra Philadelphia 76ers'ten transfer edilen Furkan, Hırvatistan deplasmanında Cedevita ile çok zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Önümüzde çok önemli maçlar var. Sonuçta yolumuza devam etmek istiyorsak Cedevita maçını kazanmamız gerekiyor. Artık telafisi olmayan maçlar bunlar. Cedevita maçıyla başlayan sonra Anadolu Efes ve Kızılyıldız Telekom karşılaşmaları bizim için çok önemli hedef karşılaşmalar. Biz şu an iyi basketbol oynuyoruz. Kazanmaya devam edeceğimizi ve Avrupa Ligi'nde Top 8 hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum."

"NBA'den ayrılmayı beklemiyordum"

Furkan Aldemir, sezon başında NBA'den ayrılmayı düşünmediğini ancak ABD'de çok iyi bir deneyim yaşadığını anlattı.

NBA'e tekrar dönmeyi hedeflediğini vurgulayan 24 yaşındaki basketbolcu, "Açıkçası bu sene başında NBA'den ayrılmayı beklemiyordum. Ancak oraya gitmek çok iyi oldu benim için. Ayrılmam benim de beklemediğim bir şey oldu ama her şeyde bir hayır vardır. Sonuçta Avrupa Ligi'nde oynayan iyi bir takıma geldim. Burada yararlı olmak istiyorum. NBA'de başarılı olmak hayaliyle geçen sene oraya gittim. Türkiye'ye dönmek gibi bir amacım yoktu ama şu an bu nasip oldu. Darüşşafaka Doğuş'ta kendimi daha iyi gösterip daha tecrübeli ve hazır bir şekilde NBA'e gideceğim" ifadelerini kullandı.

"Rio'ya gidip bayrağımızı göstereceğiz"

Furkan Aldemir, A Milli Erkek Basketbol Takımı'yla olimpiyat elemelerini geçerek Rio'ya gideceklerine inandıklarını belirtti.

Türk basketbolu için olimpiyat elemelerinin büyük bir şans olduğunu aktaran tecrübeli oyuncu, "Daha önce kendimizi, oynadığımız şampiyonalarda kanıtlamış bir takımız. Rio'ya giderek başarılı olup bayrağımızı güzel yerlerde gösterebileceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Preldzic: "Çeyrek finalde yer almak istiyoruz"

Darüşşafaka Doğuş'un Sloven asıllı Türk basketbolcusu Emir Preldzic, çeyrek final şanslarını sonuna kadar zorlayacaklarını dile getirdi.

Cedevita ile çok önemli bir maç oynayacaklarını aktaran milli basketbolcu, "Ligde kaybettiğimiz Fenerbahçe maçında çok kötü oynadık. Daha sonra bir toplantı yaptık ve durumumuzu değerlendirdik. Başta defansımızı güçlendirerek toparlandık. Cedevita ile önemli bir maç oynayacağız. Çeyrek finale çıkmak zor olacak ama bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

"Milli takımda oynamak istiyorum"

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2011 yılında A Milli Takım'da oynamaya başlayan Preldzic, olimpiyat elemelerinde ay-yıldızlı formayı giymeyi istediğini kaydetti.

Statü gereği sadece bir devşirme oyuncuya izin verilen milli takımda, ABD asıllı Fenerbahçeli oyuncu Ali Muhammed'in de yer aldığını hatırlatan 28 yaşındaki basketbolcu, "Milli takıma çağrılmak benim kararım değil. Bazı görüşmelerim oldu. Bu konuşmalar, milli takımda her zaman yerim olduğuna dairdi. Sezon sonu göreceğiz. Milli takımda yer almak ve oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Toplam 7 sezon formasını giydiği ve kaptanlığa kadar yükseldiği Fenerbahçe'den sezon başı ayrıldığı için hiç kimseye kırgın olmadığını dile getiren Preldzic, "Kırgınlık gibi bir şey söz konusu değil. Takımda oynayan bütün oyuncular da benim arkadaşım. Sürekli görüşüyoruz. Burayı da çok seviyorum ve takımımda çok mutluyum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz