Basketbol

"O hatalar bilinçli yapıldı"

28 Ekim 2013 Pazartesi 15:02 - Son Güncelleme 28 Ekim 2013 Pazartesi 15:08

Anadolu Efes'e 73-68 mağlup olan Pınar Karşıyaka, hakemlere ateş püskürdü.

Beko Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'e 73-68 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın basketbol şube sorumlusu Tamer Ustaoğlu, "Anadolu Efes karşısında hakemlerin çifte standardını anlamakta zorluk çekiyorum" dedi.

Ustaoğlu,  yaptığı açıklamada, Anadolu Efes karşısında karşılaşmaya iyi başladıklarını ve aradaki farkı açtıklarını söyledi. Ancak ikinci periyottan itibaren aleyhlerine verilen hakem kararlarının kendilerini etkilediğini kaydeden Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakem hatası olabilir ama dünkü maçtakiler hatadan öte bilinçli bir şekilde yapıldı"

"Maç içinde 3 tane teknik faul aldık. O pozisyonlardan birinde Batista yapılan faullere rağmen basketini attı ancak kolunu kaldırdığı için teknik faul çalındı. Bu pozisyona teknik faul çalınıyorsa, Anadolu Efes 10 tane teknik faul almalıydı. Anadolu Efes karşısında hakemlerin çifte standardını anlamakta zorluk çekiyorum ve bu kararları iyi niyetli bulmuyorum. Hakem hatası olabilir ama dünkü maçtakiler hatadan öte bilinçli bir şekilde yapıldı. Bize çalınan teknik fauller haklı gözükse bile rakibimizin bizden daha şiddetli gösterdiği tepkilere faul çalınmaması çok garip."

Ustaoğlu, hakem hatalarına rağmen 3. periyotta aynı mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak son çeyrek karşısında bu hakem hatalarından dolayı fiziksel olarak Anadolu Efes karşısında düşüş yaşadık. Kendimiz de bazı hatalar yaptık. Ancak maçı asıl kaybetme nedenimiz bu hatalar değildi. Bazı güçler maçı bizden alıp Anadolu Efes'e verdi. Alacağımız galibiyetle ligin zirvesinde yer alacaktık, Anadolu Efes de ligin son sırasında kalacaktı. Anadolu Efes'in çok iyi bir kadrosu var, bizim bütçemizin 10-11 katı bütçeleri var, o yüzden saygımız var. Ancak dünkü karşılaşmada hakkımız yendi. Bu tür haksızlıkların onda biri Anadolu Efes, Galatasaray veya Fenerbahçe gibi takımlara yapılsa kamuoyu ve medya daha farklı tepki gösterirdi."

Her şeye rağmen kendilerini desteklemeye gelen taraftara teşekkür eden Ustaoğlu, "Maçın sonuna kadar bizi desteklediler ve o kadar hatalı karara rağmen maç sonunda seviyeli şekilde protestolarını ettiler. Salona gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz