Basketbol

Obradovic'ten tepki

03 Mart 2014 Pazartesi 23:50 - Son Güncelleme 04 Mart 2014 Salı 00:16

Obradovic, aralarındaki tartışmaları taraftarların görmemesi gerektiğini seyledi

Beko Basketbol Ligi'nde TOFAŞ'ı 70-59 yenen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, maç içinde Bjelica ile yaşadığı olayın galibiyet sevincini yok ettiğini söyledi.

Obradovic, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte kötü oynadıklarını belirterek, "Savunmamız kötüydü. Son çeyrekte iyi oynadık ve iyi savunma yaparak kazandık" dedi.

Son periyotta bir pozisyonda McCalebb ile tartışan Bjelica'yı kolundan tutup soyunma odasına gönderen Obradovic, takım içinde tartışmalar yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Sahada yaşadığımız şey, bütün mutluluğumu yok etti. Takım içinde böyle bir şey olmaması lazım. Konu sadece Bjelica ve McCalebb değil. Birbirleriyle konuşmuyorlar, tartışıyorlar" diye konuştu.

Takım içindeki genel resmin böyle olduğunu anlatan Zeljko Obradovic, şöyle devam etti:

"Bjelica ile olan olay o anki olay değil. Takım içinde çok kez oldu böyle şeyler. Oyuncularıma her zaman takımın önemli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ancak maalesef anlamıyorlar. Bir antrenörün işi, bütün takım için çalışmak ama onlar sadece kendilerine değer veriyorlar. Bugünkü tablo, taraftarlara göstermek istediğimiz bir tablo değil. Çok utanç verici. Konu sadece Bjelica değil, genel bir tablo, egoistler. Şu an size söylediğim her şeyi soyunma odasında onlara da söyledim. Bana bu görev verildiğinden beri tabii kurallar olacak. Herkes için aynı şey geçerli olacak. Takım olmak çok önemli bir şey. Bugün sergilediğimiz tablo, hiç doğru değil. Kendi aramızdaki tartışmaları taraftarların görmemesi lazım. En önemli şey takım olmak."

Obradovic, McCalebb ile ilgili güzel şeyler söylemek istediğini kaydederek, "McCalebb takım için kendini feda etti. Takım için çok güzel şeyler yaptı. Sadece bu maçta değil. Son birkaç maçta böyle. 3 çeyrek mutluydum ama yaşanan olaylar, galibiyet olsa bile beni çok üzüyor. Ne olursa olsun takım her zaman birlikte olmalı. Bir antrenör olarak iyi şeyleri söylediğim gibi kötüleri de söylemeliyim. Bu kişisel değil takım için söylenen şeyler" ifadelerini kullandı.

Obradovic, "Bjelica'ya bir ceza verilecek mi" şeklindeki soru üzerine, "Konu sadece Bjelica değil. Birçok maçta olan şeyler. Kendi aralarında tartışmalar ve kavga hiç hoş değil. Benim görevim takımı korumak" şeklinde konuştu

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz