Basketbol

Perez coştu, Banvit galibiyete koştu

30 Mart 2019 Cumartesi 18:31 - Son Güncelleme 30 Mart 2019 Cumartesi 18:45

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Banvit, deplasmanda Afyon Belediyespor'u 96-90 yendi. Banvit'te 36 sayı üreten Perez, maçın en skorer ismi oldu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında Banvit, deplasmanda Afyon Belediyespor'u 96-90 mağlup etti. Banvit'te 36 sayı üreten Perez, maçın en skorer ismi oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Culpepper ve Cevher Özer ile etkili olan Afyon Belediyespor, 4. dakikayı 11-9 üstün geçti. İlerleyen dakikalarda Morgan ve Perez'in sayılarıyla skorda öne geçen Banvit, ilk periyodu 23-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan konuk ekip, Şehmus Hazer ve Metehan Akyel'in sayılarıyla 14. dakikayı 32-26 üstün geçti. Ev sahibi ekip, Hagins, Calloway ve Culpepper ile farkı kapatmaya çalışsa da Banvit, soyunma odasına 49-43 önde gitti.

İkinci yarının başında Tolga Geçim ve Perez ile 3 sayılık basketler bulan Banvit, 23. dakikayı 60-48 üstün geçti. Afyon Belediyespor, Cevher Özer, Carter ve Altan Erol ile skor üretse de konuk ekip, final periyoduna 72-63 önde girdi.

Son çeyreğin ilk bölümünde Şehmus Hazer ve Morgan ile etkili olan Banvit, 34. dakikayı 80-73 önde geçti. Calloway, Hagins ve Culpepper'la pota altından sayılar bulan mor-beyazlı ekip, farkı azaltmaya çalışsa da Banvit, sahadan 96-90 galip ayrıldı.

Perez'den 36 sayı

Banvit'te 36 sayı üreten Perez, maçın en skorer ismi oldu. Afyon Belediyespor'da ise Calloway 21, Hagins 16 sayıyla oynadı.

Salon: Prof. Dr. Veysel Eroğlu

Hakemler: Yener Yılmaz, Mehmet Serdar Ünal, Ali Köseoğlu

Afyon Belediyespor: Altan Erol 13, Calloway 21, Carter 6, Culpepper 15, Cevher Özer 10, Zelionis 5, Oğulcan Baykan 2, Hagins 16, Serkan Menteşe, Kerem Gülmez 2, Dorukhan Engindeniz

Banvit: Perez 36, Tolga Geçim 5, Morgan 18, Rıdvan Öncel 5, Shelton 2, İsmail Cem Ulusoy 4, Metehan Akyel 12, Şehmus Hazer 10, Ragıp Berke Atar 4

1. Periyot: 20-23

Devre: 43-49

3. Periyot: 63-72

Beş faulle çıkanlar: 27.58 İsmail Cem Ulusoy (Banvit), 38.03 Culpepper, 39.52 Altan Erol (Afyon Belediyespor)

MAÇIN ARDINDAN

Hakan Demir: "Maçın son dakikasına kadar ayakta kaldık"

Afyon Belediyespor'u 96-90 yenen Banvit'in başantrenörü Hakan Demir, "Bütün hatalara rağmen sahada dik durmayı bildik ve maçın son dakikasına kadar ayakta kaldık." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hakan Demir, Afyon Belediyespor'un ligde kalma adına mücadele verdiğini söyledi.

Kendilerinin de birkaç hafta öncesine kadar o sıkıntıyı yaşadığını ve zor olduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"İyi bir maç oldu. Afyon Belediyespor da iyi mücadele etti. Biz de sahada kalmayı bildik. Çok hata yaptığımız dakikalar da var. Genç bir takımız ve 3 yabancı oyuncuyla sahadayız. Netice olarak bütün hatalara rağmen sahada dik durmayı bildik ve maçın son dakikasına kadar ayakta kaldık. Eğer biraz zafiyet gösterseydik, Afyon Belediyespor maçı kazanabilirdi. Ev sahibi ekip de maçı kazanabilecek mücadeleyi verdi. Netice itibarıyla maçı kazandığımız için mutluyum."

Tolga Geçim: "Play-off'a kalmak istiyoruz"

Banvit'in takım kaptanı Tolga Geçim, play-off'a kalmak istediklerini belirtti.

Afyon Belediyespor karşısında maçın başından itibaren iyi bir mücadele ortaya koyduklarını aktaran Tolga Geçim, üçüncü periyotta skorda farkı açtıklarını ancak rakiplerinin taraftar desteğiyle farkı kapattığını vurguladı.

Final periyodunda Afyon Belediyespor'un maça ortak olduğunu belirten Tolga Geçim, "Birkaç kilit defansla maçın sonunu getirdiğimizi düşünüyorum. Galibiyet serisine devam edip play-off'a kalmak istiyoruz. Afyon Belediyespor'u da mücadelesinden dolayı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz