Basketbol

Pınar Karşıyaka kaldığı yerden

18 Eylül 2013 Çarşamba 10:51 - Son Güncelleme 18 Eylül 2013 Çarşamba 10:54

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Biz yine geçen sezon yaptığımız şeyi yapacağız ve çok iyi çalışacağız" dedi.

Sarıca, basketbol şubesinin resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Bursa'daki 3. Uluslararası Cevat Soydaş Turnuvası'ndan kupayla dönmenin kendilerine moral verdiğini belirterek, "Kazanmayı alışkanlık haline getirmek çok önemli. Bu sene yine 6 oyuncu geldi, hatta gençler de bu sene aktif. Takımın gelişim sürecinden memnunum. Uzun süre buraya kadar genç oyuncularla oynadık onların da performansından mutluyum" ifadelerini kullandı.

Zamana ihtiyaçlarının olduğunu ve takım birlikteliğini yakalamaları gerektiğini vurgulayan Sarıca, Estaban'a çok güvendiğini, oyuncunun da bunu bildiğini ifade ederek, "Konuşmalarında basketbola susamış olduğundan bahsediyor. Ben bu sene ondan farklı bir performans bekliyorum ve yanılmayacağımı düşünüyorum" dedi.

Sarıca, aynı şekilde Leo Lyons'ın da kendilerine gerekli katkıyı sağlayacağını genç Egemen'in eksiklerinin bulunduğunu ancak oyun zekasının ve çok sayıda uluslararası turnuva oynamasının onun için önemli bir tecrübe olduğunu dile getirdi. Egemen'i gelecek sene takımın daha büyük bir parçası haline getirmek istediklerini belirten Sarıca, şunları kaydetti:

"O da gerekli çabayı gösterecektir. Aynı şekilde Mert Celep son oynadığımız turnuvada iyi performans sergiledi. O da oyunun mücadele kısmında yürekten oynayan bir oyuncu. Eksiklerini gidermesi ve daha tecrübelenmesi gerekiyor."

LİG ZOR GEÇECEK

Sarıca, kendilerini çok kuvvetli ve renkli bir lig beklediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kağıt üzerinde baktığımızda gerçekten çok kuvvetli rakiplerimiz var. Biz yine geçen sezon yaptığımız şeyi yapacağız ve çok iyi çalışacağız. Her maçı isteyen sonuna kadar savaşan bir takım olacağız. Sahamızda Karşıyaka Arena'da kale gibi bütün maçlarda ayakta durarak, herkese kök söktürerek yukarıda kalan takımlardan olmaya çalışacağız. Bunu yapmak için de gerçekten iyi bir takım olmanız gerekiyor. Biz bu istediklerimizi gerçekleştirip ilk beş içinde olmak ve oraları zorlamak için oynayacağız."

Bugün başlayacak Pınar Cup 2013'ün çok iyi bir turnuva olacağını bildiren Sarıca, "Batista geleli çok az bir süre oldu ona bazı şeyleri öğretmek ve kaynaştırmak için de önemli olacaktır. Hep söylüyorum,hiçbir günü kaçırmamak lazım. Biz bu 3 maçtan bu süreçte artı bir değer katarak, oyunumuzu bir tık yukarı taşıyabilirsek, benim için yeterli olacaktır" dedi.

Sarıca, Diebler'ın mı kendisinin mi daha iyi şutör olduğuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Buna beni ve Diebler'ı izleyenler karar versin. Ben daha soğukkanlı ve daha tecrübeli bir şutördüm. Ancak Diebler'ın da gideceği mesafe var ona da çok güveniyorum. Belki ben iyi bir şutördüm tabii ki ama bu geride kaldı."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz