Basketbol

Potada 5+0'a destek

07 Haziran 2014 Cumartesi 14:51 - Son Güncelleme 07 Haziran 2014 Cumartesi 15:06

"Avrupa'da takımlarımızın başarılı olması için uygulamayı destekliyoruz."

Uşak Sportif Başkanı Arif Akçakaya, basketbolda yabancı kuralının değişmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Yabancı oyuncular daha az maliyetli ve daha verimli" dedi.

Akçakaya, Beko Basketbol Ligi'nde yabancı kontenjanının 3+3'ten, aynı anda tüm oyuncuların sahada olmasına olanak verecek şekilde 5 yabancı olarak değiştirilmesine ilişkin AA'ya yaptığı değerlendirmede, değişikliği olumlu ancak yetersiz gördüklerini ifade etti.

Türk basketbolunun gelişmesi için standartların yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Akçakaya, "Yabancı kuralının değişmesi, tüm takımların ortak isteğiydi. İyi Türk oyuncular çok maliyetli. Yabancı oyuncular ise daha az maliyetli ve daha verimli. Yeni sezonda sahada 5 yabancı oyuncu bulunabilecek. Biz bunun 5+1'e çıkarılmasını istiyoruz. Federasyona bu yöndeki talebimizi ileteceğiz" dedi.

Uşak Sportif Menajeri Fatihan Erdoğan ise uygulamayı desteklediklerini söyledi.

Yerli oyuncu ücretlerinin yüksekliğinden yakınan Erdoğan, "Anadolu takımları, yüksek maliyetli yerli oyuncuları transfer etmekte zorlanıyordu. Bunun yanı sıra oyun içinde yabancı oyuncu kısıtlamasından dolayı antrenörler taktiksel olarak problemler yaşıyordu. Halen büyük takımların kadrosunda zaten 6 yabancı oyuncu vardı. Avrupa'da takımlarımızın başarılı olması için uygulamayı destekliyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz