Basketbol

Potada dev maç sonrası...

27 Mayıs 2016 Cuma 22:42 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2016 Cuma 19:45

Obradovic ve Atama zorlu maçı değerlendirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında sahasında Galatasaray Odeabank'ı 80-55 yenerek seride durumu 2-0 yapan Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, 48 saatte bir maç oynadıklarını ve bu yüzden de konsantrasyonun çok fazla önem taşıdığını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic, Galatasaray Odeabank'ın çok iyi atış yapan bir takım olduğunu belirterek, "Savunmamızı daha agresif hale getirdik ve ikinci yarının devamında bu şekilde oynadık. 2-0 için oyuncuları tebrik ediyor, taraftarlara da teşekkür ediyorum. Sahadaki oyuncular arasındaki ilişki ve iletişim çok iyiydi. 2-0, her şey bitti anlamına gelmiyor. Pazar gününe hazırlanmamız lazım. Play-off'ta belirleyici şeyler konsantrasyon ve istektir." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe oyuncularından Kostas Sloukas ise, seriyi 2-0'a getirdikleri için mutlu olduklarını ama maçın başında kötü oynadıklarını kaydetti.

- Galatasaray Odeabank cephesi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, maçın ilk yarısını istedikleri gibi oynadıklarını ve Fenerbahçe'nin pota altındaki üstünlüğüne izin vermediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Ali Muhammed'in çok iyi bir performans gösterdiğini dile getiren Ataman, "McCollum'a karşı hem savunmada hem hücumda birebirde üstünlük kurdu. Sloukas ile çok iyi katkı aldılar. Oyun 22 dakika dengeli gitti. Maçın ikinci yarısının ortalarına doğru Bogdanovic devreye girdi ve zor atışları iyi kullandı. Gardımız düştü ve kenardan katkı alamadık. Fenerbahçe çok iyi bir takım." diye konuştu.

Ataman, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, dün oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinden sonra kendisini hedef alarak, "taraftarı kışkırtıyor." yönündeki demeciyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Cevap vermemi gerektirecek bir şey yok. Üç haftadır ortaya koyduğum tavır ortada. Benim saha içerisinde diyaloğum taraftarlarla ya da yöneticilerle olmuyor. Aynı durum Obradovic için de geçerli. Bunlar oyunun içerisinde olan şeyler. Bunu bir tahrik gibi göstermenin amacı nedir bilmiyorum. Bu ortama Fenerbahçe taraftarının uymamış olması son derece önemli. Onun için herhangi bir cevap vermeyi düşünmüyorum."

Galatasaray Odeabank oyuncularından Ege Arar ise zorlu bir maç oynadıklarını ve dar rotasyonun kendilerini etkilediğini aktardı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz