Basketbol

"Sahayı terk ederdik"

26 Mayıs 2014 Pazartesi 00:00 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2014 Pazartesi 00:03

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman olaylara tepki gösterdi.

Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü Dimitris Itoudis, galip geldikleri Galatasaray Liv Hospital maçının ardından, seriyi üçüncü maça taşımalarına ilişkin, "Maalesef saha avantajımızı kaybettik. Galatasaray Liv Hospital takımı çok iyi bir atmosferde bize karşı baskılı oynayacaktır. Tüm bunları bilerek İstanbul'a gidiyoruz. Oraya da Galatasaray'ı yenmek için gidiyoruz" dedi.

Itoudis, 69-67 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mücadelenin çok çekişmeli geçtiğini ve seriyi 1-1'e getirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Maçın büyük bir bölümünde rakibimizi baskı altında tuttuk. Ribauntlarda üstünlüğü yakaladık. Tam saha baskıyla rakibimizin top hakimiyeti yüksek oyuncularına sayı şansı vermedik. Kıyaslama yapmak gerekirse ilk maça oranla çok daha iyi yüzdeyle oynadık. Bu da bugünkü maçta fark yarattı. Takım olarak çok iyi savaştık ve hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Maalesef saha avantajımızı kaybettik. Galatasaray Liv Hospital takımı çok iyi bir atmosferde bize karşı baskılı oynayacaktır. Tüm bunları bilerek İstanbul'a gidiyoruz. Oraya da Galatasaray'ı yenmek için gidiyoruz."

Galatasaray Liv Hospital cephesi

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da serinin 1-1'e geldiğini hatırlatarak "İstanbul’da saha avantajımızı kullanarak çok büyük bir taraftar desteğiyle oynayacağız. Bazı oyuncularımız iki maçta da katkı sağlayamadı. Bu oyuncularımız katkı verirlerse seriyi 2-1 getirebiliriz" dedi.

Maçın başında oyuna iyi başladıklarını ve oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını anlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Özellikle ikili oyunlarda üstünlüğü ele geçirdik ancak daha sonra Banvit takımı 4 kısa ve Aminu beşine dönerek tam saha baskı yaptı ve bizi sistem dışına itti. Biz buna yeterince karşılık veremedik. Bu gibi durumlarda kısa takımlara karşı pota altını iyi kullanmak gerekiyor. Maalesef uzunlarımızdan bir türlü istediğimiz katkıyı alamadık. Banvit’i tebrik ediyorum. Maçın ilk periyodundan sonra istedikleri oyun tarzını bize kabul ettirdiler. Bizde bunu cezalandıramayınca mağlubiyete razı olduk. Seri 1-1'e geldi. İstanbul’da saha avantajımızı kullanarak çok büyük bir taraftar desteğiyle oynayacağız. Bazı oyuncularımızdan iki maçta da katkı sağlayamadı. Bu oyuncularımız katkı verirlerse seriyi 2-1 getirebiliriz."

"Terk ederdik"

Ataman, maç sırasında çıkan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede ise taraftarlarının arkasında olduklarını vurgulayarak "Taraftarımızın sonuna kadar arkasındayız. Taraftarlarımız maçın başında 3 adet yanıcı madde atmış, atılan maddeler de bize isabet etmiştir. Bunun haricinde taraftarlarımız takımlarını desteklemekten başka bir şey yapmamışlardır. Salon güvenlik görevlileri ve onlara uyan emniyet güçleri taraftarlarımıza barbarca davranmışlardır. Taraftarımıza uygulanan şiddeti kınıyorum. Bu maç play-off maçı olmasaydı biz sahayı terk ederdik ancak olaylara sahaya girmeyerek tepki gösterdik. Oynamak zorunda olduğumuz için tekrar sahaya döndük." 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz