Basketbol

Sarıca: Sadece bir maç kazandık

30 Mayıs 2017 Salı 23:21 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2017 Salı 23:30

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Anadolu Efes'i 90-71 mağlup ederek seride 1-0 öne geçen Beşiktaş Sompo Japan'ın başantrenörü Ufuk Sarıca, seride galibiyetin devamını getirmek istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Sarıca, maç içinde temponun zaman zaman hızlanıp, yavaşladığı belirterek, şunları kaydetti:

"Geride kapattığımız ilk periyodu da iyi oynadığımızı söyleyebiliriz. İkinci periyotta ribauntları dengeleyince skora da yansıttık. Bundan dolayı mutluyum. Açıkçası sadece bir maç kazandık. Bir maç kazanmak şu an için bir anlam ifade etmiyor. Seride galibiyetlerin devamını getirmek istiyoruz. Anadolu Efes'i iki haftalık bir süreçte arka arkaya yenmek bizim için önemli. Perşembe günü de kazanıp saha avantajını devam ettirmek istiyoruz. Basketbol seyirci ve taraftarla güzel. Bugün taraftarın galibiyette çok büyük katkısı vardı. Umuyorum Perşembe günü bir koltuk bile boş kalmaz."

Siyah-beyazlı basketbolcu Strawberry, zor bir maç olduğunu aktararak, "Anadolu Efes iyi bir takım. Çok iyi bir basketbol oynadık. Hem savunmada hem hücumda yüksek enerjiyle maçı kontrol ettik. Ben kendime güveniyorum. Böyle zamanlarda sorumluluk almaktan ve öne çıkmaktan hoşlanıyorum." diye konuştu.

- Anadolu Efes cephesi

Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, maçın kilit noktasının ikinci periyotta sergiledikleri kötü oyun dile getirdi.

Perasovic, Beşiktaş Sompo Japan'ı galibiyetinden dolayı tebrik ederek, "Rakibimiz kazanmayı hak etti. Maçı kazanmalarındaki kilit nokta, ikinci periyotta sergilediğimiz kötü oyunumuz. Bize göre ribauntlarda agresif oyun sergilediler." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Efes oyuncusu Deshaun Thomas, karşılaşmaya çok yavaş başladıklarını anlatarak, "Beşiktaş Sompo Japan maça agresif başladı. Bu seride daha odak, konsantre ve güçlü şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Bu bir seri. Anadolu Efes basketbolunu oynamalıyız." şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz