Basketbol

Sarıca ve Obradovic'ten maç yorumu

27 Mayıs 2014 Salı 23:17 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2014 Salı 23:21

Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker maçı sonrası iki başantrenör açıklama yaptı

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'e elenerek play-off'lara yarı finalde veda eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bütçe-başarı oranına baktığımız zaman, elensek de huzurlu bir şekilde takımımın hakkını vermek istiyorum" dedi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, 27 yıl sonra final oynamak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Yarı final serisinde ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Bugün ilk 2 maçın aksine savunma anlamında da iyiydik, ancak atışları sokamadık. Fenerbahçe Ülker de bugün gayet iyi oynadı. Dış atışlarda yüzdeleri iyiydi. Çok formdalar, onları tebrik ediyorum. Olağanüstü bir sezon geçirdik. 3 tane Euroleague takımıyla adımızı yarı finale yazdırdık ama hedefler bitmez. Daha iyileri yapılabilir, yavaş yavaş büyümek lazım. Ben emeği geçen, gözükmeyen herkese teşekkür ediyorum, taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bütçe-başarı oranına baktığımız zaman, elensek de huzurlu bir şekilde takımımın hakkını vermek istiyorum."

Pınar Karşıyakalı Can Altıntığ da çok güzel bir sezon geçirdiklerini belirterek, "TOFAŞ'tan sonra ilk defa başka bir takımda oynadım, ortam inanılmazdı. Sanki altyapıdan çıkmış bir oyuncu gibi muamele gördüm. Teknik ekibe ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Pınar Karşıyaka iyi yerlerde olmayı hak eden bir ekip" dedi.

Fenerbahçe Ülker cephesi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, saygı duydukları Pınar Karşıyaka'ya karşı zor ve güzel bir maç oynadıklarını söyledi.

Maça çok kötü başladıklarını kaydeden Obradovic, şöyle konuştu:

"Ancak daha sonra toparlanıp, iyi bir maç sonu çıkardık. Her zaman söylediğim gibi bir takımda bütün oyuncular çok önemlidir. Sahada hazır olanın takıma gerekli katkıyı vermesi gerekiyor. Oyuncularımı bir kez daha kutluyorum. Finalde gerekeni yapmamız için çok çalışmamız gerekiyor. Pınar Karşıyaka'yı da kutlamak istiyorum. Güzel bir sezon geçirdiler, çok önemli bir kupayı kazandılar, çok daha iyi bir basketbol oynadılar. Gerçekten Karşıyaka taraftarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kadın ve çocuklarla inanılmaz bir atmosfer vardı."

Obradovic, final serisi öncesinde rahatlama lükslerinin bulunmadığını belirterek, "Finalde olası rakiplerimiz arasında normal sezonu domine eden Banvit ile çok güçlü Galatasaray takımı var. İki takım da güçlü, dolayısıyla finalde mutlaka zor bir rakiple karşılaşacağız" dedi.

Fenerbahçe Ülkerli Zoric de zor bir maçı kazandıklarını belirterek, "Buraya avantajla gelmiştik. Finale yükseldiğimiz için çok mutluyuz. Artık rakibimizi bekliyoruz. Şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz