Basketbol

Selçuk Ernak: İyi başlamadığımız bir maçı kazandık

07 Ocak 2019 Pazartesi 21:59 - Son Güncelleme 07 Ocak 2019 Pazartesi 22:02

 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında konuk ettiği Türk Telekom'u 94-87 yenen Darüşşafaka Tekfen'de başantrenör Selçuk Ernak, basketbol dışı olaylara rağmen iyi başlamadıkları bir maçı kazandıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ernak, sertliğin basketbolun doğasında olduğunu belirterek, "Basketbol dışındaki şeyler olana kadar zevkli bir karşılaşma izledik. Herkes kazanmak istiyor. Bazen sinirler kontrol edilemiyor. Bu seviyedeki oyuncu ve teknik ekiplerin daha sağduyulu kalması lazım. Eric atıldı ve bundan çok büyük zarar göreceğiz. Nasıl bir yaptırım olacak bilmiyorum. İyi başlamadığımız bir maçı kazandık." değerlendirmesinde bulundu.

Ernak, Nijeryalı pivot Michael Eric'in daha profesyonel davranması gerektiğine dikkati çekerek, "Eric, temaslı oynanan oyunda sinirlerini kontrol edemedi. Hakem faul düdüğünü çalmıştı. Her ne davranış görürse görsün bu tuzağa düşmemeliydi. Ben tuzağa düştüğünü düşünüyorum. Daha profesyonel olmalı. Kulübün bir yaptırımı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu hafta THY Avrupa Ligi'nde iki maça çıkacaklarını hatırlatan Ernak, şunları söyledi:

"Bu maçlara odaklanacağız. Haftaya da Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol ile oynayacağız. Bu maç Türkiye Kupası'na katılıp katılamayacağımızı belirleyecek. Bizim için kıymetli. Eric'in olmamasının zararını göreceğiz. Bunun salonlarda son olmasını diliyorum. Sertlik ve yarışmacılık bu işin parçası. Akıllı ve ahlaklı olmak daha önemli."

Selçuk Ernak, takımı ve maç fikstürüyle ilgili olarak ise, "Fikstür kulübün baştan beri bildiği bir şey ve bizi zorluyor. Kadromuz yeterli değil. Kadroda verim alamadığımız oyuncular var. Ben verim sağlayan 6-7 oyuncunun peşindeyim. Daha fazla oyuncu peşinde değilim. Oyuncularıma da bunu söylüyorum. Darüşşafaka Tekfen markasını layıkıyla taşıyacak oyuncular arıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz