Basketbol

"Son senelerin en zor ligi olacak"

15 Ekim 2015 Perşembe 11:13 - Son Güncelleme 15 Ekim 2015 Perşembe 11:21

Türk Telekom'un başantrenörü Sunter, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Ercüment Sunter, ligde yer alan takımların çok iyi kadrolar kurduğunu belirterek, son senelerin "en zor" ligini oynayacaklarını söyledi.

Sunter, yaptığı açıklamada, kadrolarına 9 yeni isim kattıklarını belirterek, "Biraz zamana ihtiyacımız var. 2 hafta sonra Avrupa kupaları başlayacak. O zamana kadar hazır olacağız" dedi.

"Kaliteli ve çekişmeli bir lig bizi bekliyor"

Ligde mücadele eden her takımın iyi kadrolar oluşturduğunu vurgulayan Sunter, "Son senelerin en zor ligi olacağını düşünüyorum. Zaten 10 takım Avrupa kupalarında da mücadele edecek. Bu nedenle kadrolarını çok iyi oyunculardan oluşturdu. Kaliteli ve çekişmeli bir lig bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.

Hazırlık döneminde bazı sakatlıklar yaşadıklarını ama birçoğunun iyileştiğini ifade eden Sunter, şöyle konuştu:

"Kristaps Valters 2-3 ay sahalardan uzak kalacak. Kendisi dönene kadar Milutin Djukanovic ile anlaştık. Geçen sezona oranla kadromuzda büyük değişikliğe gittik. Hazırlık maçları, bir arada oynama alışkanlığını yakalamak adına çok verimli geçti. Kurduğumuz kadroyla hem ligde, hem kupada hem de Avrupa'daki mücadelemizde başarılı olacağımıza inanıyorum."

Hedef ilk 8

Ercüment Sunter, bu hafta son şampiyon Pınar Karşıyaka'ya konuk olacaklarını hatırlatarak, "Ligde kolay maç diye bir şey yok. Her maça kazanmak için çıkacağız. İzmir'e de aynı mantıkla gideceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bazı basketbol otoritelerinin takımların bütçelerine bakarak ligin ilk 8 takımını belirlediklerini ancak kendisinin bu görüşlere katılmadığını dile getiren Sunter, şunları kaydetti:

"Takımların bütçelerine bakarak sıralama belirlemeyi doğru bulmuyorum. Bizden fazla bütçesi olan takımları ilk 8 olarak belirlemiş, bizi 9. sıraya yazmışlar. Başarı sadece bütçelerle yakalanmıyor. Sahada savaşan, ruhunu ortaya koyan, takım olabilenlerin başarıya ulaşacağını düşünüyorum. Taraftarlarımızın da bizi sezon boyunca desteklemeleri çok önemli. Onların desteği bize ekstra motivasyon oluyor. Tüm Ankaralıları maçlarımıza bekliyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz